Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

dimarts, 20 de març del 2007

Hitler i Franco

Quina diferència entre Espanya i Alemanya. El govern de la Baixa Saxònia vol retirar-li la nacionalitat Alemanya a Adolf Hitler. Diuen que es un acte simbòlic per deixar clar "que la ciutat de Brunswwick es va equivocar quan va fer a Adolf Hitler ciutdadà alemany fa 75 anys. Tot i així amb aquest acte no es volen desempallegar-se de la seva responsabilitat històrica.".
Que pasaria si volguésssin treure l'estàtua equestre de Franco de la seva ciutat natal Lugo? Que va passar quant van treure l'última estàtua de Madrid amb el govern del PSOE? La van tinguer que treure de nit i sense avisar!!! Perqué la van tinguer que treure de nit? Per a no inquietar a els Fatxes? No es pot dir clarament que a un país que diuen que es democràtic no es poden tenir monuments que fan apologia de dictadures i de règims totalitaris?Si la nostra transcisió va ser modèl-lica com es que les estàtues de Franco s'han de treure per la nit i sense avisar? Si Espanya es un país normal com es que no es pot fer a plena llum del dia i amb total tranquil-litat com vam fer a Flix? Si ESpanya no es un país feixiste com es que no es poden desenterrar les fosses comunes ? Com es que no hi a consens per fer la llei de la memòria històrica? Per a anul-lar els judicis sumarísims? Que no teníem una transcissió modèlica? Si es un país normal com es que Garzón pot demanar responsabilitas a Pinochet però els fatxes del Franquisme ni tocar-los? Com es que plore davant les fosses de les víctimes de la dictadura Argetina i les fosses Espanyoles ni tocar-les? Comes que Rajoy diu que la dictadura ni tocar-la que això es de "revanchisme" però ell pot subvencionar la fundación Francisco Franco i la División Azul "porque es història"? Que les fosses Republicanes no son historia? I els crims del Franquisme no ho són? Que la repressió Franquista no es història? I les sentències de mort?
Com es que a Valéncia es va poder fer un homenatge a Rudolf Hess? Com es que l'exécit Espanyol encara conserva símbols Franquisresa les seves Casernes? Com es que un diari com La Razón pot dir amb tota la tranquil-lita del món el dia de la mort de Serano Súñer ( el cuñadíssimo), que aquest va ser un defensor de la democracia?
Recordem a més que l´historiador britànic David Irwing va ser condemnat a tres anys de pressó per no haver condemnat l´holocaust, al igual que l'editor Ernst Zündel, i també per ser partidaris de tesis "revisionistes". Jo crec que una série com "cuéntame" es una de les coses més revisionistes que hi ha. Com pot ser aquest un país normal quant a l'exércit se li dona el paper de guardià de l'unitat d'Espanya? Espanya que té que ser el que vulguin els Espanyols o el que vulgui l'exércit?
Aqui teniu el vídeo de la notícia sencera.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Correcte tot el que dius, i afegir que aquí no només es gira la cara a tot el que va fer franco, sino que cada dia pots veure simbols franquistes per tot arreu com si res. Tot plegat: VERGONYÓS. Però molt vergonyós ja és que molts dels símbols encara hi siguin a catalunya....i ningú diu res. Algún dia aveure si parles de valle de los caidos....