Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

divendres, 27 d’abril del 2007

Això es un estatut (3). Se contradiuen.

Això de l'estatut ja es per plorar, (ja ho era quan es negociava) i això que encara no he comentat les declarions del boig de Maragall donat-me la raó, i a tots els que pensem com jo "que no va valdre tant d'esforç amb això de l'estatut".
Al diari El Punt del dia 19 titula: "Justícia evita portar els seus traspassos a la comissió bilateral perqué no s'allarguin". I contínua : "Les negociacions dels traspassos en la comissió bilateral es preveuen lentes... " "Justícia tem que si tots els seus traspassos haguessin entrat en la llarga llista de futures cessions, s'endarrerien excessivament. Una dilatació que es contradiu amb la seva aposta per desenvolupar tan aviat com sigui possible les competències que li atorga el nou estatut. Per aquesta raó, el departament abordarà directament amb el govern espanyol totes les cessions que no hagin de passar forçossament per la comissió.
Ahir al Senat se li pregunta a ZP sobre la rapidesa alhora de desenvolupar l'estatut, i amb tota la calma del món diu: "Sinceramente, mas rapidez no se puede pedir y espero que ese proceso de trabajo concluya en los tiempos razonables". "NO HAY RAZONES PARA LA IMPACIENCIA". "Espero que las fuerzas políticas catalanas transmitan un convencimiento positivo en vez de alguna IMPACIENCIA INJUSTIFICADA"
Respecte a les comissions bilaterals diu que "seran una gran instancia de cooperación entre la Administración central y la autònomica de Catalunya". Que passarà quan mani el PP?????Que les comissions bilaterals no serviran pera res, perque no haurà acord. I l'objectiu princial de l'estatut que era pactar uns mínims es demostra que no s'ha aconseguit.
I per al final lo més bo de tot. "... porque el govierno tiene la voluntad de fortalecer el autogovierno y la identidad cultural catalana ARRANCANDO POR LA LENGUA.!!!! Per aixó vas fer una llei que no reconeixia la llengua de signes catalana? i per això no deixes parlar en Català al hemicicle on paguem els nostres impostos??? Així se fortalece la lengua? Això només ho pot dir un tio que sap que es dirigeix a un poble amb síndrome d'estocolm i que no se li rebotarà per res del món.
Aceptaré el Estatuto que apruebe el Parlamento de Catalunya". Barcelona 13 de Novembre del 2003.
No es cierto que yo dijera que lo que aprobara el Parlamento de Cataluña, sin más, lo voy a ratificar. No es cierto. Yo dije que daba mi respaldo a la aprobación de un Estatuto por el parlamento de Cataluña en un míting" 7/02/03
Conclusió que els Socialistes Catalans diuen que va lent, pero el papa de Madrid diu que no i callen, i que això a paisos federals com Suïssa o Alemanya segur que si un cap de govern no compleix el fan dimitir.