Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

dissabte, 21 d’abril del 2007

Telemadrid (2)

Bé, hem sembla que de lo de Telemadrid esta tot dit. Només algunes coses més.Telemadrid va dir .Es un trabajo en el que se recogen todas las opiniones. Va sortir algun Castellanoparlant o algun inmigrant dient que mai havia tingut cap probema amb utilitzar la llengua que volia? No. El reportatge ha sigut realitzat per una productora d'investigació? Que s'ha d'investigar? Després van dir que el reportatge era per a veure com estàven els drets lingüístics a Catalunya. Algún cop s´han preocupat pels drets linguïstics dels Catalans?. Jo hem pregunto, com es que van en contra de les sancions per no retolar en Català, i no es queixen perque la nostra llengua no pugui ser uilitzada al congrés del que en teoria es el nostre país? Només som vàlids per a pagar impostos? I els nostres drets lingüístics amb la justícia? Quants juges hi ha que entenguin o parlin el Català?
Després com es lògic la reacció de Ciutadans dient que el reportatge es estrictament verídic. Ells es van presentar a les eleccions dient-nos que no els importava ni la llengua que parlàvem, ni la nostra ideologia ni res d'això,només els importaven les persones, pero de momemt per a defensar els nostres drets lingüístics encara no han fet res. Segur que no els importa la llengua que parlem? Sabeu qui serà el Candidat de C's per Sitges? Carmelo Gonzàlez, famós per haver començat una vaga de fam davant del Palau de la Generalitat per a reclamar la escolarització dels seus fills en Castellà. Diu que per Sitges vol:"que l'Ajuntament Garanteixi que l'Administració sigui bilingüe a tots els nivells" I com que a Sitges hi ha molta població inmigrada "planeja l'obertura d'una oficina com finestra única a la qual puguin acudir els habitants estrangers. Allí se'ls oferirà suport per a portar a terme tots els tràmits municipals, i es farà en Anglés, Italià, Alemany i Franc". Es tant gran l'odi que senten per tot lo Català, que avans potenciaran totes les altres llengues avans que el Catlà. Són Paranoics.
I quina ha estat la reacció dels nostres polítics? La consellera Tura només diu que s'ha donat una visió molt tergiversada, i el PSC diu que es manipulador. Al PSC hi ha molta gent que va venir de fora de Catalunya com el Mateix Montilla. Tenia una ocasió perfecta per dir , que ell mai havia tingut cap problema en utilitzar tant el Català com el Castellà. Però es veu que no, no se perque no ho ha fet. Qui mi millor que ell per demostrar que a qui no es persegueix ningú vingui d'on vingui i parli l'idioma que parli?
Sort que fins i tot els treballadors de Telemadrid es van queixar en un comunicat. Tenen més coneixement ells desde Madrid, que el partit dels C's desde Catalunya, i molt més sentit de la realitat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

El nostre enemic és molt i molt intel.ligent. Es sap fer la victima i a sobre els tenim que demanar perdó per qualsevol cosa. Com tu vas dir: sindrome d'estocolm... El castellà amb la seva llengua fa el mateix que volem fer nosaltres amb el Català, però ells ho fan bé i nosaltres no...som de segona. Un producte si ve a espanya de l'estranger es obligatori que estigui rotulat amb castellà...sino no passa de la frontera.Pot estar amb 30 idiomes...però obligatori amb castellà. Jo vull el mateix a Catalunya, etiquetat en Català i després si volen en 30 idiomes. Però no em deixen. Però ells són els bons i a sobre a nosaltres ens diuen:a Catalunya són nazionalistes. INCREIBLE.
Jo crec que els únics opressors que hi han són ells: hereus de franco (per cert, amiguet de Hitler...)