Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

divendres, 22 de juny del 2007

Simbolisme perfecte.

Francesc Ferrer i Guàrdia.


A la revista sàpiens del mes d'Abril, surt l'última foto que se li va fer amb vida al president màrtir Lluís Companys. Com no, està envoltat de guàrdies civils al castell de Motjuïc avans de ser afusellat. Ràpidament hem va venir una foto de Francesc Ferrer i Guàrdia.. El fundador de l'escola moderna, també envoltat de guàrdies civils, i el qual també va ser executat, ja que se´l va fer "culpable " dels fets de la setmana tràgica.I es que així ha estat sempre l'estat espanyol ,tothom qui ha volgut avançar amb plantejaments nous... sovint ho ha pagat amb la vida.

Les paraules que va pronunciar Kropotkin a Londres després de la mort de Ferrer i Guàrdia (que al igual que Companys ere maçó) crec que van molt bé per als 2.:


Ara és mort,però és el nostre deure explicar la seva obra , continuar-la , difondre-la i atacar tots els fetitxs que mantenen a la humanitat sota el jou de l'estat , el capitalisme i la superstició.