Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

dijous, 20 de setembre del 2007

Aforismes.( R.Mas)

Lo senyor R .Mas tot i ser un expert en aforismes, (sobretot de la sabiduria popular ) hem va preguntar que era un aforisme. Li vaig explicar com vaig poder. Com que penso que llegir diccionaris és una cosa que de tant en tant és té que fer, li fico a continuació la definició d'aforisme de La Gran enciclopedia en català, i així satisfer la seva curiositat i ser els 2 una mica menys ignorants.
AFORISME - m (del grec aforismós "definició" ). Sentència breu i concisa de caràcter doctrinal que enuncia una norma filosòfica, artística o científica sense cap argumentació.
A totes les tradicions culturals hi ha reculls d'aforismes amb denominacions diferents (proverbis adagis) a la Bíblia, per exemple, destaca el llibre dels proverbis. Nombrosos aforismes s'han anat incorporant al llenguatge popular en forma de locucions o refranys. (Aquesta és la especialitat del senyor R. Mas.)
Espero que un d'estos dies que estigos al teu despatx de 200m cuadrats amb els peus damunt la taula , fent veure que treballes, (quant en veritat estas mirant los Blocs de la gent de Flix) manant al teu personal, perdó, gestionant el teu grup humà,(com estar de moda dir ara), em ficos algun comentari.
Lo weekendance molt bé, quant vaixos a Flix ja te contarem.