Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

dijous, 18 d’octubre del 2007

La constitució si es pot canviar!!!!!!!!!!!!!!!!


Sempre que desde Catalalunya o la perifèria parlen de modificar la constitució, sempre diuen desde Madrid que és impossible e intocable. Fins i tot una ministra en temps d'Aznar va dir que aquesta idea ere "para ilusos visionarios". Doncs bé , Alejo Vidal-Quadras diu que sí que s'ha de canviar.


Aquesta revisió estaria encaminada a recuperar per l'Estat competéncies " que mai hauria d'haver cedit", i així d'aquesta manera reforçar la unitat i la cohesió de l'estat i simultàniament impulsar reformes autonòmiques que avancin en sentit contrari".


I també vol una reforma del sistema electoral que impideixi en el futur la presa com a ostatge per part dels nacionalistes del gran partit nacional amb majoria simple al congrés!!!!.( o sigui que de pactar res de res)


Conclusió: La reforma de la constitució és possible, sempre que sigui per treure competéncies a les comunitats autònomes i centralitzar l'Estat no per avançar cap a una Espanya més plural com Alemanya o Suïssa.


Volen canviar la llei electoral , perqué els partits minoritaris encara tinguim menys pes.


Ah! la constitució també es pot canviar per a "resoldre" lo tema succesori.


En conclusió, que hi fem en una Espanya com aquesta???