Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

divendres, 12 d’octubre del 2007

Síndrome d'Estocolm del Senyor Trasserres.

Mai m'hagués pogut imaginar que tot un Conseller de Cultura de la Generalitat, que té l'obligació entre moltes altres coses de protegir la cultura i llengua catalana tingués un complexe d'inferioritat tant gran davant d'Espanya, i el soroll que fa la seva "brunete mediàtica".
Li diuen a la Peri Rossi que ho parla en català (ojo! després de 30 anys vivint a Catalunya!!!!!!!!!!!!!) o com és lògic agafaran un que parli en aquesta llengua. Aquesta ràpidament s'en va al Mundo a fer un escrit titllan als Catalans de feixistes!. I que llegeixo al cap de poc a La Vanguardia???. "El conseller tresserrras estudia que Peri Rossi vuelva a Catalunya Ràdio". No m'ho podia creure. Esta és la personalitat de tot un Conseller?. Este bon home és capaç de protegir el Català i portar-lo a cotes d'oficialitat i reconeixement més altes??? Este bon home pot garantir una bona salut per al Català, quant es "cague" davant 2 columnistes de Madrid??? Sinó tens prou personalitat plega, i sinó tens arguments doncs agafes los de algú que en sàpigo més que tú com per exemple Victor Alexandre. Dius coses com les que diu ell: "... després de trenta-tres anys vivint a Catalunya té la barra de no parlar català quan hi ha persones gairebé analfabetes, procedents de països immensament pobres, sense cap possibilitat de moure´s en ambients intel-lectuals, que en tenen prou amb un any per expressar-se força bé en la nostra llengua. Són gent anònima nascuda al Senegal, al Perú, a l'Equador.... gent que no surt als diaris, que viu en precari i que, sense renunciar a la seva identitat, ha fet seu el país que els ha acollit. Són persones que, a diferència de Peri Rossi, tenen un concepte integrador de la vida, no pas excloent. HI HA ACTITUD MÉS EXCLOENT QUE VIURE TRENTA-TRES ANYS EN UN PAÍS SENSE DIGNAR-SE A PARLAR LA SEVA LLENGUA?
També li podia dir que "no parla Català perquè no li dona la gana. Aquesta és la veritat,però no pas el problema. El problema és que pretén guanyar-se la vida en mitjans de comunicació en llengua catalana com si no s'hagués mogut de l'Uruguai. Doncs bé, la gent que cobra per parlar en mitjans de comunicació en Català té l'obligació de parla en Català". Podries dir " que cada mitjà té la seva llengua i és aquesta la que determina qui pot treballar-hi i qui no".
Com diu al final de l'escrit el mateix Victor Alexandre "Espanya és un país amb ciutadans de primera i ciutadans de segona; ciutadans de segona obligats a parlar dues llengües per tal que els ciuadans de primera només n'hagin de parlar una.
Senyor Conseller, sinó et veus amb cor de defensar la Cultura i llengua Catalanes com a mímim envoltat d'assessors que tinguin més arguments que tú, però que per falta d'aquest no t'hagis de baixar els pantalons davant Madrid.
A més tinc entés que durant la dictadura Franquista es va haver d'exiliar a París!!. I ara vas a plorar ràpidament a aquells que encara no han condemnat la mateixa dictadura que et va fer exiliar???? Esta dona no sap per on xafa al cap de 30 anys.