Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

dilluns, 8 d’octubre del 2007

Victor Amela i Artur Bladé.







No se si ere el dimarts o dimecres després de llegir estava fent l'últim zapping avans d'anar a dormir, i per un programa que fan per TV3, que és itula "l'hora del lector", trobo a Victor Amela amb un llibre de Bladé. Fico volumen i primer estave parlant de Gent de la Ribera d'Ebre, es va desfer amb elogis dient que ere un llibre deliciós i amb una prosa bellísima, que et transporta a l'época descrita per l'autor. Després va agafar l'Exiliada i va explicar que allí narrava el seu exili , juntament amb el de gent de la talla com Fabra, Rovira i Virgili, Pujols....


Per acabar va declarar que mai havia sentit parlar de Bladé, però que a partir es un fan incondicional d'ell, que quant va acabar de llegir els 2 llibres va trucar a l'editorial per veure quant es publicarien els següents, (que són 2 per any), i que recomanava ferventment llegir a quest autor, que segur que serà per tothom un descobriment, com li ha passat a ell.


Potser no sabeu qui és Victor Amela, és un dels tres que fa la secció d'entrevistes de La Contra de La Vanguardia, i segur que l'heu vist a programes de Televisió com el Club i d'altres.A més fa un programa de televisió titulat per Contra i és professor de periodisme.