Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

dissabte, 17 de novembre del 2007

Manual per a pujar Muntanyes



f) Respecta el teu cos:Només pot pujar una muntanya qui presta el cos l'atenció que es mereix.Tens tot el temps que la vida et dóna, per tant,camina sense exigir el que no et poden donar. Si camines massa de pressa, et cansaràs i desistiràs a mig camí. Si camines massa a poc a poc,se´t farà de nit i et perdràs.Aprofita el paisatge , gaudeix de l'aigua fresca de les fonts i de la fruita que la natura et regala generosament, però no paris de caminar.




g) Respecta la teva ànima: no et passis tota l'estona repetint "me´n sortiré".La teva ànima ja ho sap, això. El que necessita és utilitzar la llarga caminada per poder créixer,estendre´s per l'horitzó,arribar al cel. Una obsessió no t'ajudarà gens en la recerca del teu objectiu i al final et pendrà el plaer de l'escalada.Però, vigila: tampoc no et dediquis a repetir " és més difícil que no em pensava", perquè això et farà perdre la força interior.




h)Prepara´t per caminar un altre quilòmetre:el recorregut fins al cim de la muntanya sempre és més llarg que no et penses. No t'enganyis:arribarà un moment en que allò que semblava a la vora, encara és molt lluny.Però com que estàs disposat a anar més enllà, això no representa cap problema.