Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

divendres, 11 de gener del 2008

I si això ho fa un mosso d'esquadra?


Ja fa dies que va passar però ho tenia que ficar. Més que llegir la notícia escolteu l'àudio que és impagable. Pel to de veu recorda molt al jutge que no va deixar parlar en Català als acusats d'injúries a la corona per cremar les fotos del rei.


Pero jo em pregunto, com és que Ciutadans, que són uns fervents defensors del bilingüisme no és queixen dient que s'han trepitjat els drets d'una persona que vol parlar la seva llengua al seu propi país? Això no és un tracte de colònia? Com és que això tampoc surt a La Razón que també són fervents defensors del bilingüisme i diuen tonteries com que el Castellà està amenaçat de mort i aquí imposem el Castellà? I a Telemadrid? Senzillament perqué si publiquessin això es quedarien sense discurs i sense mentides. Al igual que tampoc surt la clausura del repetidor de TV3 al País Valencià i cap de les múltiples agressions que rep el nostre país. Voldria recordar el cas de la traductora d'àrab i bereber, Saïda Saddouko , que la Guàrdia Civil va obligar a parlar en Castellà a una caserna de les Illes. Si és multéssin als que fan aquests actes de catalanofòbia no passaria més, però com que aquí no passe res continuem així després de 30 de democràcia i una transcisió modèl-lica.




A més el que dic sempre i fins i tot li ha tingut que recordar Duran i Lleida al seu ex-company de batalles José Maria Aznar, "El único sitio donde el catalán no puede utilizarse son justamente las instituciones, el Congreso y el Senado, que representan además la pluralidad cultural de España, cuando en muchos países democráticamente avanzados las diferentes lenguas son lenguas de trabajo"(llàstima que quan governaven juntets no fes res) Així volen que em senta Espanyol?, quant hem priven de fer ús de la meva llengua al mateix lloc on es decideix on van a parar els meus impostos, infraestructures.... a més sabeu que diu l'article 3.2 de laconstitució????. La riquesa de les diferents modalitats lingüístiques d'Espanya és un patrimoni cultural que serà objecte d'especial respecte i protecció. Quan Espanya ha protegit la nostra llengua?? Prohibint que és parli a Europa??? Prohibint que el Català es parli al Congrés que en teoria és el nostre Govern?Sóc Ciutadà d'un país que prohibeix parlar la meva llengua als meus representants??? Amb el decret de la tercera hora del Castellà??? Algún diari com La vanguardia es queixe que anar contra el Català es anticonstitucional? Es queixen del tracte de colònia que rebem? Només saben lloar al rei (aquell de que nunca el castellano....) i criticar a gent com Joel Joan etc..




I penseu una cosa, que per a l'estat Espayol Bilingüisme vol dir que un Català que sap Castellà canviï d'idioma, no que un Castellà aprengui el Català, tot i lo que diu la constitució.




Aquí teniu l'àudio. ( Al final de la notícia)