Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

dimarts, 26 de febrer del 2008

TV3 fa la pena.


Ahir hem vaig quedar parat i astorat del TN migdia...Van estar desde les 14:30 fis les 14:45 amb l'Oscar de Bardem!!!! Ni el debat de la Nit, ni la campanya electoral, ni la mort de Josep Palau,ni l'esboranc del metro, l'única preocupació de Catalunya, de l'únic que ha d'estar pendent és dels Oscars de Hollywood??? S'ha de començar un TN amb l'Oscar d'un actor Espanyol durant un quart d'hora?Patétic!, després no entenen si cauen d'audiència, això és la crosta nacionalista???A Cuatro van començar amb el debat de la nit i deprés crec que amb la "successió" de Cuba ,i per la 1ª com és lògic no van parlar de Bardem fins a la secció de cultura i espectacles fins a les 15:24!. Sabeu quins van ser els únics que van començar amb lo de Bardem??? Com no, A3.Això és una TV nacional???


Mira que no m'havia comprat el llibre de Victor Alexandre, TV3 a traïció, però em sembla que el tindré que comprar.Víctor Alexandre analitza els continguts de la programació de TV3, incidint sobretot en els Telenotícies, dels quals dóna exemples diversos d'hispanocentrisme, com diu Anna Porquet,o com diu Oscar Montferrer del diari AVUI,L'autor atribueix el procés de desnacionalització dels Telenotícies a una voluntat espanyolitzadora que troba el camp preparat en uns periodistes que no combreguen amb les quatre barres, perquè la que senten com a bandera pròpia és la rojigualda. Malauradament, hi ha una altra interpretació possible, tot i que és tan terrorífica com la que defensa Alexandre: en àmbits en què se sap de què es parla, la constatable espanyolització dels informatius de la televisió nacional de Catalunya s'atribueix al fet que, als que els elaboren, se'ls podria aplicar allò de d'on no n'hi ha, no en raja... I si el teletip de l'agència espanyola de notícies Efe diu que... I si els informatius de la ràdio espanyolista SER obren amb... Un autèntic despropòsit, tot plegat.


Ahir vaig sentir Vergonya de TV3, em vaig donar compte que no som ni comunitat autònoma, som una trista provincieta.

2 comentaris:

Jacme ha dit...

és trist, però tens tota la raó del món...

Adam ha dit...

Quan va guanyar almodovar al 99 0 2000, van fer encara més.

potser no te'n recordes, però jo sí