Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

dijous, 11 de setembre del 2008

A Flix, l'estelada.

Per commemorar els 100 anys de l'estelada Flix s'ha adherit a la campanya per penjar-la a l'Ajuntament pel dia de la diada. D'altres pobles de la Ribera que ho han fet han estat Miravet i Rasquera.





Senyors, aquests homes almenys no han viscut sinó per als seus somnis, almenys han reivindicat , en la calma de la seva fe,la seva veritable pàtria, almenys no s'han armat i no preparaven la seva lluita sinó per un ideal, ideal potser llunyà, ideal que pot semblar una bogeria per alguns! Però què és un projecte massa gran, sinó una bogeria, mentre no hagi tingut èxit?






Es diu:" van voler massa!" Però que bella és l'audàcia!Demà, per la seva fe, per la seva esperança, restaran fidels a l'estrella que els guia: i per ser-li fidels,l'han posada al triangle blau de la seva bandera!





Defensa de l'advocat Pierre Loewell al procés dels conjurats catalans pels fets de Prats de Molló.






1 comentari:

Anònim ha dit...

A mi no em va acabar de fer el pes que les pubilles haguessin llegit el manifest.

Que hagués passat si alguna de les pubilles no fos independentista? (Potser alguna no ho és) Ficaria la mà al foc que cap d'elles era conscient i ficava a títol seu el que deia.

Va tenir pinta de succeïr això: Mireu valtres heu de llegir aquest text, repartiu-vos-ho.
I com que tenen el càrrec de pubilles i el jovent avui no és gens crític s'ho van llegir sense analitzar el que posava, que podien estar d'acord o no.

Crec que la propaganda independentista l'ha de fer altra gent i no les pubilles.

Ara, que potser m'equivoco i van demanar elles llegir el manifest!

I jo em considero independentista, per una Catalunya lliure i per uns municipis lliures de qualsevol estat.