Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

dimarts, 17 d’octubre del 2017

Poder centralitzat,funcionaris, la fi de l’imperi i Deulofeu.

A l’entrada del passat 2 d’octubre ja vam ficar el que va deixar escrit Deulofeu l’any 1977 sobre la fi de l’imperi Espanyol:

“Avui sabem el que passarà. Continuarà la lluita entre un poder centralitzat i els pobles hispànics que volen tornar al règim de llibertat que han gaudit en les anteriors èpoques de fraccionament.”

Des de Catalunya encara ens fiquem les mans al cap com pot ser que des de Madrid encara no vegin que la seva visió centralista de l’estat esta arruïnant aquest i que a part de ser una injustícia els seus efectes són calamitosos,un altra catàstrofe de les que afecta l’Estat Espanyol.  Però es que degut a la fase històrica que es troba l’imperi Espanyol segons “la matemàtica de la història”,(al igual que li va passar a l’URSS) ni poden ni podran canviar esta manera de pensar i de fer fins  la desintegració total de l’imperi. Només a un país malalt i en desintegració, es poden llegir titulars com “ El corredor mediterrani passa per Madrid” . Amb la lògica queixa des de la perifèria Catalana. Rull: "El centralisme és radicalment ineficient";" Els valencians i els catalans som víctimes de la visió centralista de l'Estat, que ens fa perdre oportunitats a tots dos territoris, però també al conjunt de l'Estat espanyol",  " el centralisme és una construcció ideològica molt clara que el govern del PP ha defensat a peu i a cavall". Només a un país malalt i en descomposició els pobres ciutadans s’han de fer càrrec de la fallida de les autopistes radials de Madrid:

                                                        Resultat d'imatges de autopistas radiales


“El ministro de Fomento, Íñigo de la Serna, dijo en abril que las arcas públicas tendrían que pagar algo menos de 3.000 millones de euros en concepto de responsabilidad patrimonial en la operación, una cantidad difícilmente recuperable en una futura relicitación, según analistas. El Tribunal de Cuentas estimó la responsabilidad patrimonial en 3.718 millones de euros”.

Suposo que en un país que per fase històrica esta a punt de la desintegració,és normal que surti un Aznar per accentuar aquesta recentralització e intentar eliminar de mica en mica el model de les “autonomies” enlloc de fer tot el contrari. Amb la crisi econòmica del 2008 i amb la crisi amb Catalunya s’ha demostrat que d’autonomia poca per no dir gens. Només cal llegir l’informe del govern  “Crònica d’una ofensiva premeditada”, on explica com afecta a les persones de Catalunya aquesta visió monolítica i centralista de l’estat. Només un país malalt i en descomposició pot tallar les ales a l’aeroport de Barcelona,fent convenis amb d’altres països per no fer vols continentals des de Barcelona! i fer l’animalada del AVE. En lo referent a l’AVE només al diari “El País” tenim estos titulars:


                              Resultat d'imatges de corredor mediterrani per madrid

Si l’aeroport ho té pelut amb el centralisme de l’estat,que dir del port??? L’Estat obligarà el Port de Barcelona a cedir el 50% dels seus beneficis!!!!

Però com ja hem dit, cap informe de la Generalitat, cap memorial de greuges, cap lobby podrà fer res fins a la desintegració total de l’estat. A l’atzar trobo a Internet un article titulat “Centralisme recalcitrant”,  al indirecte on explica aquesta situació:

“No hi ha manera de canviar aquesta visió centralista, independentment del pas del temps, de la situació política, de si tracta d’una visió d’esquerres o de dretes i sigui quin sigui el tipus d’infraestructures de les quals parlem (ferrocarrils, carreteres o telecomunicacions). Resulta útil comentar, en aquest sentit, dos aspectes en què la visió comentada és especialment contumaç. El primer és la concepció radial, amb centre a Madrid, de les xarxes de grans infraestructures, visió que s’arrossega des del segle XVIII i que s’ha enquistat profundament entre els cossos d’alts funcionaris estatals. El segon d’aquests aspectes té relació amb el primer i consisteix en el predomini d’una visió merament administrativista del paper de les xarxes d’infraestructures.”


                                                         Resultat d'imatges de ave españa

La concepció radial ve de lluny. L’any vinent s’acompliran 250 anys de la promulgació del Decret de Carles III, que creava les sis grans carreteres radials que surten de la Puerta del Sol de Madrid i condueixen als punts principals de la perifèria Peninsular. Des del 1761, data de promulgació del Decret esmentat, fins el dia d’avui el model radial espanyol no ha fet més que reforçar-se, amb la successiva modernització dels sistemes d’infraestuctures de comunicació i transport. L’han reproduït les carreteres del temps de Carles III, els ferrocarrils, les carreteres asfaltades del temps de Primo de Rivera, la xarxa bàsica dels anys del “desarrolismo”, les autovies gratuïtes de l’època “Felipista” i també reproduirà el model —a curt termini i amb una gran celeritat— la xarxa de trens d’alta velocitat. Només en comptats episodis històrics ha pogut treure el cap una visió diferent, com la radicular. De fet, només trencarien el model imperant, i encara per poc temps, les autopistes de peatge construïdes els anys setanta que segueixen la costa Mediterrània i la vall de l’Ebre, i encara es van construir com a resultat de les recomanacions d’organismes econòmics internacionals.”

                                                        Resultat d'imatges de km 0

Perquè actuen amb aquesta ceguesa tots els governs que han anat passant al llarg d’aquest anys pels governs,tant en dictadures,com en “democràcia” indistintament si els partits són de dreta o “ d’esquerra”?  Es la fase última que prediu la fi de l’imperi. Ja vam ficar que és el mateix que va passar a l’URSS en una entrada anterior:

“El règim actual de Rússia és el propi de tots els imperis de finals d’un cicle històric,poc abans de la seva desintegració,és a dir el poder es troba centralitzat i s’exerceix mitjançant una xarxa burocràtica,que en el cas de Rússia és coneguda amb el nom de partit comunista”.( Luita d’imperis / 2 (any 1973) Pàg 224)

També va deixar escrit el les similituds dels 2 imperis:

“En canvi l’imperi Rus , que evoluciona quasi paral·lelament a l’Imperi Espanyol (aquest el considero constitut l’any 1479, mentre que el rus es constituí l’any 1450), pel fet d’esser un imperi continental, , tot i haver entrat des de l’any 1805 en la seva decadència, aquesta no es fa visible amb una pèrdua colonial perquè les seves parts unides directament al cos de l’imperi fins al moment de la seva desintegració total.”La pau al Món per la matemàtica de la història (1951)Pàg 217.

El mateix va demostrar per l’imperi Romà:

L’imperi havia arribat  a l’estat llastimós en què acaben tots els processos imperialistes, o sigui una constitució unitària,burocràcia(...) i és a aquesta dissortada situació que arriben els imperis abans de desaparèixer del camp de la història. Pàg 190 “Els grans errors de la història” any 1971.(Constitució unitària, de que ens sona??)

I també ho va estudiar a l’imperi de Bizanci:

La trobem exactament en les mateixes causes que produiran la decadència dels altres imperis,o sia que la burocràcia es transforma en una aristocràcia que més tard disputarà a l’emperador el seu poder.(...) Rica,potent,popular,aquesta noblesa havia d’acabar enfrontant-se amb el poder central fins portar-lo a l’anarquia i a la descomposició,d’acord amb el mecanisme evolutiu immutable ( Lluita d’imperis / 1 Pàg 117 (any 1972))

Com que l’entrada ha estat un pél llarga demà ficarem uns articles que parlen dels funcionaris de Madrid i tot el que està passant aquests dies,que coincideix perfectament amb la teoria de Deulofeu. Tot i que el centralisme de Madrid és una lluita que han tingut tots els governs de la Generalitat, aquest últims anys del PP i sobretot amb els recursos del tribunal constitucional i la fiscalía complint al 100% les ordres del govern, ja ha estat un escàndol!!!.

 I el que vindrà.....