Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

dissabte, 25 de novembre del 2017

Deulofeu i Suïssa.



No podrem escriure durant uns dies ja que marxem a Suïssa una setmana. Potser passejaré per algun carrer on va estar ell ,ja que en una carta que li va escriure al gran cronista de la Ribera d’Ebre Artur Bladé i Desumvila al Novembre del 1969 li explicava que havia anat 18 dies a Suïssa amb un editor Suís que li volia traduir i editar part de la seva obra.



                                    Resultat d'imatges de pujols deulofeu


Allí li explica: “ i em va passar el que ja en Pujols ens havia predit, és a dir que vindria un dia en que els catalans anant pel món ho tindríem tot pagat”.  Van anar a Basilea,Alsàcia , Estrasburg...                                                      


Però el que més m’intriga d’aquella carta es qui devia ser el diplomàtic de l’O.N.U.  que el va trucar a Ginebra que era coneixedor de la “matemàtica de la Història” i el va portar a dinar  a sopar i també el va portar a la O.N.U tal com li va explicar al seu amic Artur Bladé. Suposo que per uns instants va tenir esperança d’aconseguir el fi últim de la descoberta de la Matemàtica de la Història,que arribés als líders mundials per evitar guerres,morts i catàstrofes innecessàries.... potser en algun paper mig oblidat del Mas d’Ordis hi ha anotat les impressions d’aquelles converses. Fins la tornada.


                                  Resultat d'imatges de o.n.u ginebra