Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

dijous, 31 de maig del 2007

Es aquest un país normal?

Com ja sabeu, ja fa dies per un programa d'A3 volien triar l'Espanyol de La història. I jo hem pregunto com pot ser que una cadena tingui la brillant idea de seleccionar un dictador que firmava sentències de mort com si res Espanyol de la història? Que devia pensar per exemple la família Puig Antic? I tots els avis que encara viuen que van estar en camps de concentració? Que passaria si Alemanya seleccionés a Adolf Alemany de la història? O Itàlia a Musssolini? Com pot ser que un home que va governar mitjançant la repressió sigui model a seguir? Aquell que rapava el cap a les dones dels rojos? Que va enviar a Mauthausen milers de soldats republicans per ser eliminats? Un militar que va arrivar al poder mitjançant un cop d'estat???? El mateix que va assasinar Companys? El que va forçar a l'exili milers de Catalans com Bladé, i d'altres que no van poder tornar mai més?Que va voler eliminar totes les llengües diferents a la Espanyola? Que va voler instaurar a Espanya unes idees a base de la força i la repressió? Que volia instaurar un pensament únic? Que no permitia la llibertat d'expressió? Que com ja he dit encara matava l'any 75? Un enemic de la democràcia i de la lllibertat en totes les seves formes? Un partidari de la persecució i repressió política?Es un exempple a seguir pels nens d'ara?
Voleu dir que la nostra transcisió va ser tant modèl-lica? I compte. L'espanyol més votat va ser El Rei!!!! Recordem que El Rei va ser imposat per Franco i va jurar el càrrec "según las leyes del mobimiento!". O sigui que l'Espanyol més valorat és un Borbó imposat per un dictador!! Un simbolisme perfecte del que es Espanya, feta a base de dictadors i Reis absolutistes! Un descendent d'aquell que va suprimir les llibertats catalanes, i va ser el causant d'una repressió encara més brutal!!! igual que Franco, que va anul-lar l'estatut de Núria just entrar a Lleida i perseguir la llengua Catalana fins al dia de la seva mort.
Un Borbó Espanyol de la història. Mira que Espanyol no m´ho sentia gens, però amb programes com aquests, on el més valorat és un descendent de Felip V hem reafirmen cada dia més, que a Espanya només tenen cabuda els que tenen una determinada manera de pensar i els altres sobrem.
Visca Catalunya Lliure!!!!!

2 comentaris:

Mani, fill de Mani ha dit...

Lo raro és que no mos sorpren, d'esta gent n'hem vist de tots colors!!!

Ne ha dit...

No Jordi, no és un país normal. L'únic que em consola és pensar que no és el nostre país!!