Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

divendres, 6 de juliol del 2007

La Clau Gaudí.




Per fi he pogut llegir la Clau Gaudí. Suposo que ha hores d'ara molts també ho haureu fet. Si heu disfrutat us recomanano 2 llibres que surten al final de l'obra, Las puertas Templararias de Javier Sierra i sobretot sobretot Gaudí i La Masoneria de Ernesto Milà. Jo personalment penso que Gaudí va ser Maçò, com a mímim en algun moment de la seva vida. Que al final de la seva vida fos un catòlic convençut no es cap prova definitiva de que en algún moment de la seva vida no ho hagués estat o hagués tingut alguna mena de contacte. A més l'únic argument per a dir que Gaudí no era maçò es que no s'ha trobat el seu nom a cap arxiu de cap lògia. Aquest argument és molt dèbil ja que amb una dictadura pel mig que anava en contra dels maçons suposo que es van van cremar multitud d'arxius, i a més hi ha un munt de persones , que es sap que eren maçons i el seu nom no figura a cap lloc. I això sense esmentar que hi ha lògies que cada cert temps cremen els seus arxius.


En fi debats a part,amb la clau Gaudí i amb aquest de Ernesto MIlà coneixereu una mica més a Gaudí.Jo hem vaig quedar parat de lo important que ere Reus a començament de segle i la petjada que en aquella ciutat va deixar la maçoneria.