Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

dilluns, 22 d’octubre del 2007

Josep Bordes de la Cuesta.

" La llicó que cal treure'n és que no s'ha de perdre mai la fe. I cal procedir sempre en conseqüéncia. En política, no hi ha mai res definitiu,perquè si bé és cert que els homes passen i moren,les idees,certes idees, no moren mai. Per això cal rebutjar els escèptics i els pessimistes, gent negativa, vivents que ja són morts i puden. L'esdevenidor és sempre dels qui saben esperar, però no pas passivament a la manera dels moros que diuen allò d'"Asseu-te a la porta de la teva tenda, etc...", sinó dels qui resen sense deixar d'empunyar el martell....
I en dir això, el senyor Bordes alça, juntes,les dues mans com si empunyés no pas un martell, sinó un mall; mentre els seus ullets d'inquisidor guspiregen i sembla que tingui no pas seixanta-tres anys sinó exactament la meitat.
L'exiliada A. Bladé i Desumbila.
El Senyor Bordes, company de Macià a l'aventura de Prats de Molló,fundador i president del CADCI ( Centre Autonomista de dependents del Comerç i de la Indústria)