Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

divendres, 19 de desembre del 2008

Problemes reals.



Ja he comentat més d’un cop la frase ”ocupar-se dels problemes reals”. Aquesta frase no la paren de repetir com un lloro la gent que es denomina antinacionalista, el PP, ciutadans i la “brunete mediàtica." Jo voldria recordar que el PSC amb l’època de Pujol també no la parava de dir, i que si ells manessin s’ocuparien d’aquest problemes. Per a ells els reals són la feina, l’atur, l’estat del benestar, infraestructures,... i vol dir que la llengua, la construcció nacional, l’autogovern i la defensa contra l’estat opressor no ho son, i que són una tonteria que no val la pena perdre el temps. (Com si fos incompatible ocupar-se dels problemes econòmics i nacionals alhora).


La setmana passada vam veure com Montilla era capaç d’intervenir en els problemes reals del país, i ficar solució d’una manera ràpida i eficaç només a l’alçada d’un gran estadista. Va anar al Japó i va dir que tenia el compromís de Sony de congelar els sous per no acomiadar gent. Doncs bé, només arribar a Catalunya es troba damunt la taula un expedient de regulació que afecta a 275 treballadors de la mateixa companyia... Una mostra més de l’ineficàcia total d’aquest Govern. Al viatge també estaven Carod i Huguet, membres del partit que ha estat l’artífex d’aquest govern .Jo espero que fets com aquest els facin pensar si l’aposta que van fer per segona vegada va ser totalment encertada o no. A més avui llegeixo que ICV, esta ultimant una llei que prohibirà tirar pedres al riu per a què els peixos no s’espantin!!! (suposo que això tambe són problemes reals). Si això sumem l’espectacle del finançament, els papers de Salamanca, al Senat jo encara no he sentit a ningú parlar en català, (al Congrés ja ni ho comento)... i que la incapacitat sobre influir en el govern de Madrid es clarament manifesta, jo no entenc com el PSC pot estar satisfet d’aquest dos anys de tripartit. Els problemes reals també són rodalies, i ja vam veure tot el que va passar. Jo sempre dic que quan un Govern o president ja només té el recurs de la por (si tu no hi vas ells tornen), vol dir que la seva obra és clarament insuficient i que no té arguments sòlids. Només voldria recordar un altre slògan del PSC, “fets no paraules”, i “Si guanya Zapatero Guanya Catalunya”, per no rememorar aquell de “Un altra Espanya és possible”. I és que si Montilla ja va ser incapaç de que l’OPA de Gas Natural a Endesa arribés a bon port, seria capaç de influir sobre els directius de Sony???.Però si és incapaç d’influir sobre Zapatero!! La Catalunya que sap on va diuen .... va allí on diu Zapatero i punt. Després encara es pregunten perqué la gent no va a votar i no confia amb
els polítcs.

En fi ,del desastre només ens pot salvar la societat civil.