Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

dimarts, 23 de desembre del 2008

Societat Civil. Gent fidel


Ara que el nostre Govern té com a màxima prioritat que regni la calma, que tot sigui una bassa d’oli, evitar al màxim les friccions i diferències entre els diferents socis de govern i que sembla que les reivindicacions nacionals quedin en un segon terme per a no semblar el “Dragon Khan” del primer tripartit, l’únic que podem fer és ficar exemples de gent que no té més remei que seguir la lluita en solitari.

Al número 120 d’Esquerra Nacional surt el cas de Miquel Català , un informàtic que ha creat la web europarl.cat. Com el mateix autor explica, "a diferència del que pugui semblar, la creació del web no ve motivada per tenir una versió en català de la pàgina del Parlament europeu, sinó que l’objectiu és reclamar l’oficialitat del català a la Unió Europea. Considero que és una via útil de demanda, perquè així la gent pot consultar la informació que s’hi exposa i es pot familiaritzar amb la institució. És una protesta en positiu "

Va estar uns 2 mesos traduint al català la informació fixa del web oficial, i un cop la va tenir enllestida la va activar des de un servidor de casa seva. La web ha tingut 500.000 pàgines descarregades i 140.00 usuaris únics, això sense fer gens de màrqueting. A més demostra ser un tio en dignitat,ja que quan el parlament europeu li va dir que despengés la pàgina de manera voluntària, ell es va negar a fer-ho. " Si volien eliminar europarl.cat ho havien de fer ells, ja els facilitaria les contrasenyes per fer-ho en el moment en què hi pugui haver un procés judicial, però que no esperin que ho faci jo" .Per sort no ha estat sol , segons diu, " la societat civil ha organitzat campanyes de suport des de plataformes com el Facebook o correus que la gent es reenvia. Apart d’això, vull deixar constància que un bon nombre d’advocats m’han ofert els seus serveis per defensar-me si el cas arriba a mans de la justícia, però fins que no m’arribi la denúncia no hi contactaré"

Quan se li pregunta qui és el responsable que la llengua catalana no sigui oficial a la Unió Europea, ell ho te clar" Evidentment, els estats membres, i l’estat espanyol en particular. En el seu moment va demanar que només el castellà fos llengua oficial. I, sovint, el mateix comissari de Multilingüisme, Leonard Orban, ha reconegut que a la Comissió ja li agradaria tenir competència en política lingüística, però aquesta depèn exclusivament dels estats" Jo voldria recordar la Constitució per enéssima vegada" La riqueza de las distintas modalidades lingüísticas de España es un patrimonio cultural que será objeto de especial respeto y protección"

I tot això servirà d’alguna cosa? La resposta és que si," perquè actualment l’oficina del Parlament Europeu a Barcelona ha anunciat que en breu llançarà una pàgina d’informació en Català"



Recordem també que un grup de persones ha fet que es pugui llegir en Català l'Sport i La Vanguardia.