Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

dilluns, 9 d’octubre del 2017

Adéu a part de la temàtica del Bloc, per fi!


El títol del bloc no podie ser més clar, “ Contra la catalanofòbia i el Síndrome d’Estocolm. Per la dignitat Nacional. El Procés. Amb la dignitat que va mostrar molta gent dormint 2 dies als col-legis electorals per protegir-lo, matinant altres a les 5 del matí ,després aguantant cops de porra i d’altres animalades,molts sense marxar tot i saber que podien ser els pròxims,s’ha demostrat el que ja intuíem, que s’ha perdut la por. Recordem que més de 700 alcaldes van ficar les urnes tot i la carta explícita de la fiscalia advertint-los de les possibles conseqüències,i centenars de persones van amagar les urnes de manera clandestina,com en ple Franquisme,mesos abans. No és estrany que molts articulistes hagin fet referència a aquest estat d’esperit en els catalans. Aquí en ficaré uns quants. El procés continua amb possible declaració d’independència Dimarts i no Dilluns, per culpa del màxim exponent del Síndrome d’Estocolm, el PSC, que va enviar recurs al constitucional, i a sobre manifestant-se per Barcelona amb la Falange i Companyia .Moltes entrades d’aquest bloc de fa anys i panys ja fan referència a la mort del PSC.

A partir d’ara tot depèn de la nostra dignitat retrobada e intel·ligència. No sabem que passarà, no ho hem fet mai,però si estem disposats a pagar el preu passarà l’inevitable. Encara hi ha molts fronts oberts, querelles per sedició al Major del Mossos i presidents de ANC i ÒMNIUM,multa de 5 milions d’euros als responsables del 9-N,  les finances de la Generalitat intervingudes i alts càrrecs detinguts. La llibertat és irreversible,els temps i el “com” són incerts. De moment s’ha fet el més difícil, esvair la por i tot el que comportava.

Les causes d’aquest absència de por ja les buscarem un altre dia al llarg d’aquests anys de manifestacions i travessia. Suposo que una mica de raó té Javier Pérez Royo quan diu:

  Perquè el que s’està vivint a Catalunya és la rebel·lió contra el cop d’estat que va fer el PP a través del Tribunal Constitucional. Una rebel·lió que es va iniciar just quan es va fer pública la STC 31/2010, amb una manifestació multitudinària tres dies després de conèixer-se la sentència. I que, en contra del que pensava el govern central que passaria, no ha deixat d’augmentar en volum i intensitat fins avui.



                                                        Resultat d'imatges de policemans us firemans catalonia 




També les factures de la crisi,amb la ignomínia del FLA,lasfixía de la Generalitat sense poder endeutar-se tot i ser una de les regions més riques  i com no, la tradicional Catalanofòbia dels partits i premsa de Madrid.Com a imatge del bloc triarem la dels Bombers defensant la població dels col·legis del cops de porra de la policia, El títol del nou Bloc serà “Els anys finals”. Sha demostrat un cop més,que la violència és lúltim recurs de lincompetent. Tot i això avui La Vanguardia en la seva editorial continuava intentant ficar la por;

 La situación es grave y no hay que relativizarla. La economía catalana estásufriendo una fuerte sacudida. Aún estamos a tiempo de evitar una catástrofe. Ante esta situación pedimos encarecidamente al presidente de la Generalitat, Carles Puigdemont, a todos los miembros del Consell Executiu, y a todos los diputados del Parlament de Catalunya que actúen con la màxima responsabilidad en las próximas horas. Actúen conforme a su conciencia y desoigan el dicterio de los aventureros. Archiven la declaración unilateral de independencia. El respetable criterio de dos millones de personas no puede llevarse por delante un país de siete millones y medio de habitantes. Propongan un generoso tiempo de diálogo y tomen nota de esos miles y miles de ciudadanos que ayer salieron a la calle, en toda España con divisas blancas, pidiendo concordia y diálogo. Salvaguarden la Generalitat, institución de autogobierno de todos los catalanes. Protejan la economía. Protejan a sus conciudadanos. Actúen con inteligencia. Eviten un drama.(si mhaguessin dit fa 18 mesos que publicaria això...)

A part de lestatut i la crisi econòmica molts diaris digitals que han sortit amb un altra visió de la situació crec que també han influït a escriure altres punts de vista,superar velles pors i comportaments adquirits. Aquí ficarem una ínfima part dels escrits del tema de superació de la por. La majoria de diaris nacionals,o han amagat la repressió policial,o directament ens han acusats de muntatge,sort dels mòbils i del youtube....

                                               



Eduard Voltas diari El Món: 7/10/17
Vostè està a favor de la independència i ha tingut por en algun moment des de diumenge? Jo també. Vaig tenir por davant del meu col·legi electoral mentre ens arribaven les imatges del que passava en altres llocs. Vaig tenir por les dues vegades que (falsa alarma) ens van dir que la policia arribava i vam trencar les cues per posar-nos tots ben junts davant la porta del Casal. Aquesta setmana, com molts de vostès, he sentit ben a dins meu el vertigen del salt al buit de la declaració d’independència. I també se’m va fer un nus a l’estómac quan vaig començar a llegir les notícies dels canvis de seu social dels bancs.

Puc explicar com he vençut la por: observant la realitat. La realitat diu que ni els serveis d’informació de la policia i la guàrdia civil, ni el CNI, van ser capaços de trobar i requisar una sola de les urnes que els meus conciutadans tenien amagades a casa. La realitat diu que les paperetes van arribar a totes les escoles. La realitat diu que el meu Govern va preparar i executar la jugada del cens universal sense que l’estat, amb totes les seves escoltes telefòniques i els seus satèl·lits i el seu ciberespionatge, ni tan sols ho ensumés. La realitat diu que, sabent perfectament que els podia caure un cop de porra al cap i a les costelles, més de dos milions de persones van sortir de casa per votar. I també diu que, posant-hi tot l’esforç repressiu i milers d’agents traslladats especialment, l’estat només va aconseguir tancar el 10% dels col·legis.

I, sobretot, la realitat diu que som molts, que hem demostrat una capacitat organitzativa i una resiliència mai vista a l’Europa occidental, que som gent pacífica, que diumenge vam aprendre a passar por junts i que dimarts vam aprendre que podem aturar el país cada vegada que ens ho proposem, que el cas de Catalunya ja està definitivament sobre la taula de totes les cancelleries, que els mitjans de comunicació internacionals li estan dient unànimement al govern espanyol que segui a negociar, i que tenim un Govern intel·ligent, compromès, responsable i audaç alhora, que ha fet una feina extraordinària fins ara i que mereix la nostra confiança. No és moment d’ abaixar el cap. És moment d’ajudar-nos, d’estimar-nos i, sobretot, de confiar en nosaltres mateixos.

Jofre Llombart 6/10/17 Diari el món
Arribats a aquest punt, l’independentisme només pot perdre si guanya la por. És l’única arma que els queda a l’estat espanyol, és a dir, que sigui capaç de despertar el temor i convertir-lo en col·lectiu sense ni tan sols haver de dir que trauràs els bancs. Ai, els tancs, volia dir els tancs. Tenint en compte que la meitat de la població va tastar els efectes del franquisme, aquest resort mental és més fàcil d’activar, però que quedi clar que només és això: crear la sensació de por per tal que esdevingui real i paralitzant. Un triomf de la por seria, en el fons, la última victòria del dictador 42 anys després de la seva mort. Seria el triomf del “no et fiquis en política”, “això no ho diguis en veu alta”, “no et facis el valent”, tres actituds que diumenge van morir a les portes dels col·legis electorals.

Xavier Antich  El Nacional.cat
I ho van fer, i també està dit ràpid, desafiant l’Estat espanyol, les seves amenaces i els seus advertiments, encara que vinguessin del Govern, els tribunals, els jutges o la fiscalia, i fins i tot menystenint l’ostentació coercitiva de la força bruta dels anomenats cossos i forces de seguretat de l’Estat, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, que només ostenten la legitimitat de la força per garantir la convivència ciutadana.
Per això, aquells més de dos milions de persones (com es pot abduir la voluntat de més de dos milions de persones en un Estat de dret, en la societat de la informació?), amb plena consciència dels seus drets i dels seus actes, es van mobilitzar, tot i les amenaces, per exercir el seu inalienable dret de vot.

Al costat d’aquesta indecència injustificable i intolerable de l’Estat espanyol, la ciutadania de Catalunya deixa, després del diumenge 1 d’octubre, exemples d’una dignitat infinita i d’un heroisme quotidià que tampoc no oblidarem mai. Començant per la gent, molta d’ella en condicions físiques d’extrema precarietat, que va fer esforços titànics per arribar fins a les urnes per votar; gent que va dormir als col·legis electorals per garantir la seva obertura, que va posar en risc la seva integritat per guardar, protegir i portar als col·legis urnes i paperetes electorals, que va complir amb una diligència i una discreció exemplars el servei públic de mediació entre l’administració de govern i la ciutadania com a representants electorals o com a membres de meses; gent que es va llevar a les quatre o les cinc del matí per oferir-se d’ajuda, al que fos, i gent que va posar el cos i la cara per protegir l’espai de llibertat i democràcia de les votacions, per defensar els febles i els ferits; gent que va interposar-se per impedir la violència, oferint-se com a ases dels cops; gent que va portar aliments als assetjats, als clandestins defensors dels drets i les llibertats fonamentals. La ciutadania mobilitzada, de manera anònima i sense esperar ni gratitud ni recompensa, per defensar coses que hauria de defensar l’Estat que paguem. La ciutadania mobilitzada en l’exercici d’una solidaritat altruista d’una dignitat tal que no té comparació, ara mateix, en cap altra societat europea. Gent que es va aixecar per dir, clarament, amb tots els riscos que comportava, davant la brutalitat policial de l’Estat espanyol, que no estava disposada que es trepitgessin els seus drets.

A un costat, la infàmia, la indecència i la violència. A l’altre costat, només, la dignitat. La llista de la dignitat de la gent del nostre país. A la qual cal afegir, en les darreres hores, la dignitat d’aquells que, tot i no aspirar a la independència de Catalunya, estan escandalitzats per l’obscenitat i la brutalitat de l’exercici de la violència policial. I a la qual, finalment, cal afegir-hi, la gent de tots els pobles d’Espanya que han sortit al carrer o han manifestat públicament per denunciar el que és intolerable. Uns, potser, provisionalment, poden fer el balanç de l’exercici de la seva força. Als altres, tanmateix, ens queda la convicció del nostre poder. Un poder, bastit sobre la dignitat infinita de milions de persones anònimes, davant del qual res no pot l’exercici de la força bruta, irracional, injustificable i, des d’un punt de vista moral, abominable.

Joan B. Culla Ara.6/10/17
Des d’aquesta perspectiva específica, el balanç de la jornada va ser particularment catastròfic per al govern que encapçala el senyor Rajoy: perquè la ciutadania -totes les classes socials, les llengües i les franges d’edat barrejades- ha perdut la por; perquè aplicar mètodes repressius dels segles XIX o XX a un conflicte del segle XXI té uns costos d’imatge ruïnosos; perquè la repressió de diumenge no ha fet més que esperonar noves manifestacions de rebuig, i singularment l’aturada de país de dimarts
Aquesta perseverança en el menyspreu i l’insult a la dignitat dels catalans mobilitzats, juntament amb el generós desplegament de la pedagogia de la porra, està tenint un efecte colossal que el Madrid del poder insisteix a ignorar: una gran part de la societat catalana ha tallat els seus vincles emocionals amb Espanya. Podrà ser retinguda per la força, però la ruptura afectiva és irreversible. Sis anys de Rajoy hauran tingut més efecte que cent trenta de catalanisme.

Antoni Bassas 6/10/17 Ara.
I, ara, honorem amb la màxima intel·ligència el sacrifici dels herois de l’1 d’octubre. D’una data tan remarcable, en sortirà una societat millor.

Salvador Cardús, Ara 4/10/17
Diumenge la brutalitat policial va estripar definitivament una relació de submissió entre Espanya i Catalunya que ja ningú no podrà sargir.

Esther Vera. 05/10/17
Cal una nova anàlisi que permeti conservar la majoria que va arribar conjuntament al referèndum i definir una estratègia que preservi, no només el castell, sinó la població exemplar que el defensa. El debat és intens, i la valentia del compromís, inqüestionable
Francesc Serés 08/10/17
Espanya té por, per això reacciona així. Mentre ha amagat el fracàs de la gestió de la diversitat ha pogut anar tirant. Avui, per mantenir les aparences, ja només li queda la força. Espanya té por, té por de veure com Catalunya té un projecte propi: està tan espantada que no entén res i se sent tan insegura que està disposada, segons els seus dirigents, a tot. Aquesta és la resultant final: la creació de més escenaris de por, la fugida de capitals o de seus socials, la fractura social com a profecia autocomplerta. El darrer exemple de tota aquesta por el vam tenir en el discurs del rei. A Felip VI li fan més por els seus que nosaltres. Els té pànic.
Ens falten poques hores per començar un altre camí, que tampoc serà planer. El primer pas cap a la independència real consisteix a allunyar-se d’aquesta por. Com menys en tinguem, menys en faran

ERNESTO EKAIZER  04/10/2017 Ara.
L’operació busca cops d’efecte, com impedir el vot de Puigdemont i Junqueras, per fer-ho servir per dissuadir els ciutadans. No ho aconsegueixen, perquè tots dos burlen el dispositiu. I a més, la brutalitat aplicada tampoc serveix per tancar els col·legis. En part perquè els Mossos no volen alterar “la normal convivència ciutadana”. I perquè les instruccions no són precises.
L’operació fracassa perquè les porres, les bales de goma i la lluita cos a cos no aconsegueixen fer retrocedir els ciutadans. La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han de retrocedir. L’estat major que segueix els esdeveniments es mostra impotent.

Josep Bargalló.Vilaweb 7/10/17
No vivim una revolució segons com es va entendre al llarg dels segle XIX i XX, però certament vivim una revolució del segle XXI, en què una àmplia majoria de la societat ha dit prou i ha optat per tirar endavant sense por i vèncer tots els obstacles. La revolució avui només comporta la violència del repressor.

Jordi Turull: "Catalunya ha perdut la por" 29/09/17

Divendres, 29 de setembre de 2017
Junqueras: "Amb la superació de la por comença el camí de la llibertat. Persistiu, Catalans. Persistiu!"

El 129è president de la Generalitat i president del Partit Demòcrata, Artur Mas, ha deixat clar que “mal pesi a alguns, tot està preparat perquè es pugui votar diumenge”. Ha volgut lloar que “la feina s’ha fet malgrat les adversitats”, però ha avisat que la clau serà saber “què està disposat a fer el govern espanyol i en aquest sentit han perdut tota la mesura, ens estan dient que precintem Catalunya”, però ha deixat clar que “aquí  estem i no tenim por”. Mas ha fet aquestes declaracions a l’acte de campanya del referèndum del Partit Demòcrata a Tarragona.29/09/17

6/10/17Antoni Bassas.
El domingo, centenares de miles de catalanes se levantaron a las cinco de la mañana para proteger físicamente   colegios  electorales que iban a abrir cuatro horas más tarde. Estaban en las puertas cuando empezaron a ver en su smóviles las imágenes de las cargas. Sabían que en cualquier momento vendrían a por ellos. No se fue nadie. Todo el mundo se quedó a proteger las urnas que miles de voluntarios habían estado escondiendo en su scasas. Creo que ese día los catalanes ensancharon la libertad de todos los espanyoles

Sílvia Soler 06/10/17
Sento que tenim un incendi darrere nostre que va avançant i ja ens abrusa. La independència pot ser un daltabaix i fa vertigen, però jo trio saltar () La llibertat, de vegades, fa por. Però sempre és la millor opció