Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

divendres, 9 de gener del 2009

“Una expressió injusta III" (Enric Calpena al Sàpiens.)


No pensava que la maleïda frase la podia trobar al Sàpiens, una revista que si algú llegeix el meu bloc, cito més d’un cop, (el mes passat sense anar més lluny.) Doncs bé, el Senyor Enric Calpena, el que sentim cada cap de setmana al En guàrdia de Catalunya Ràdio (del qual es director)juntament amb el Oriol Junqueras, i veiem al programa Cronos de TV3, fent la crònica del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica amb seu a Terrassa al núm. 75 de la amteixa revista escriu. “ Allí, l’encarregat, un senyor molt finet, revisa les mans i les ungles dels visitants , perquè no es pot permetre que uns obrers bruts toquin el gènere que els viatjants han de dur Ebre enllà per tal de fer moltes comandes i mantenir el Vapor en marxa”.

Recentment va sortir publicat que la revista en qüestió havia estat la revista a la que més joves s’han subscrit en la campanya de promoció de la lectura impulsada pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. En concret, més de 1100 joves de 18 anys han escollit una subscripció a la revista Sàpiens, d'entre les 65 publicacions que podien escollir. En fi, que el prejudici continuarà creixent entre diferents generacions, i a l’inconscient de tothom quedarà l’Ebre com a límit geogràfic de la Catalunya “real” i el prejudici i el desconeixement continuaran creixen...

A la secció "la pregunta de" ... de la mateixa revista podríem demanar si saben l’origen de la frase. Recordo que si algú llegeix la maleïda frase, m’ho faci arribar al meu correu, (jgghermes@ yahoo.es) que he decidit col·laborar amb l’Adolf Rull per eliminar el maleït prejudici.