Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

dilluns, 12 de febrer del 2007

El partit de Boadella

Abans de les eleccions a Catalunya es presentava un partit que es declarava antinacionalista, i que no li importava la llengua que parléssim, un partit que nomes els importava els problemes reals de la gent.. Doncs be durant aquests 3 mesos els heu sentit dir alguna proposta per a evitar l’especulació, els peatges, els sous baixos i coses per l’estil? Diuen que son bilingues però només es queixen que a l’escola segons ells només es parla el català, quant tots sabem que al pati el que predomina es el castellà. Apart el dia de les eleccions ja els bau veure a tos per la rambla cridant llibertat, llibertat! Llibertat de que? Que ells no es caguen amb Catalunya i no els passa absolutament res? Que potser a tots els bars be Barcelona no els entenen quant parlen en castellà? Que han de traduir al català?

De moment durant aquests 3 mesos s’han queixat de: Les grans subvencions que reben Omnium i el temps, que no faran l’ofrena a Rafael Casanova perquè “ a Catalunya s’haurien de celebrar festes cíviques i no amb un sentiment històric que no es compartit per molts ciutadans” (ara de la festa de la hispanidad que molts no la compartim no diu res),ha criticat el Visca Catalunya Lliure de Benach al Parlament, també s’ha queixat de les subvencions a la premsa digital Catalana, que es desplegui l’estatut sense haver estat aprovat abans pel constitucional.... (potser el estatut ens donaria mes recursos per a pal•liar els problemes reals però això els es igual), troben malament que es canti els segadors a el Parlament perquè no es compartit per tothom, que es consideri Catalunya nació.... o sigui els problemes reals vaja.

I també ens deixa opinions com les de Francesc de Carreras:”Tarradellas dijo hace casi 25 años que en Catalunya comenzaba a instaurarse una dictadura blanca, y su profecia se ha cumplido. Sigilosamente, desde 1980 el nacionalismo se fue convirtiendo en la ideologia dominante y en esta materia toda discrepancia respecto al discurso oficial pasaba a construir una traición a la patria ,a esa falsa “sagrada patria” que siempre exiben los nacionalismos. La dictadura blanca paso a ser suave, pero muy eficaz, forma de macartysmo: aquello de los buenos y los malos catalanes, ya saben ustedes. Una sociedad conformista la ha aceptado hasta ahora con total pasividad. Los medios de comunicación, sobre todo los de la Generalitat, contribuyeron poderosamente a este estado de cosas. Autocensura. Controles gubernamentales y sociales, ultimamente Consejo del Audiovisual todo perfecamente pensado y planificado.

I això que no hi ha nacionalisme espanyol segons ells. Tot i tenir lleis com”ultratje a la bandera” sinó que li diguin a Rubianes i a l’alcalde de Matadepera per no penjar la bandera: