Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

dilluns, 11 de juny del 2007

Aforismes històrics (El diari ABC)



Tinc un llibre que es titula Història de l'anticatalanisme, ABC i els seus Homes de Josep Maria de Figueres. En aquest llibre fa un repàs de les animalades més grans dites de l'ABC, del seu odi a Catalunya, sobretot en temps de la República i en temps de l'estatut de Núria ( les aniré ficant i veureu que són els mateixos arguments que van dir sobre aquest últim estatut) i en contra de Catalunya. Aquí teniu un poderós motiu per imposar el Castellà:


"Como Catalán,conocedor de lo que ocurre en Cataluña, yo suplico a cuantos amen el sello característico de nuestra raza española que es el idioma castellano, que sigan imponiéndolo en Cataluña, como a madre que quiere evitar la separación de un hijo díscolo y le obliga a aceptar el suave yugo de sus besos y carícias."


Aquí es veu la mentalitat dels Espanyols, basada en la imposició i l'obligació de tot lo que és Espanyol, sobretot la del PP, C's, Bono Ibarra, La COPE... Quant Espanya s'ha portat com una mare amb Catalunya? amb el decret de Nova planta? Amb la Dictadura de Primo de Rivera? Amb la Dictadura de Franco? amb les retalllades a tots els estatuts? Amb el dèficit fiscal? Amb les poques inversions com l'AVE trens de rodalies o el aeroport del prat? Amb la seva negativa de deixar parlar Català al congrés? Amb la seva negativa a les Seleccions Catalanes? Quant va afusellar Lluís Companys? Amb la seva constant i continuada lluita contra el Català? A quines petons i carícies es debia referir????


Jo no les he sabut veure ara, ni al llarg de la història, si algú pot li estaria molt agaraït que me les pogués fer veure.


"Nunca el Castellano fue motivo de imposición" Juan Carlos I Rey de Espanya

1 comentari:

Roser ha dit...

"Nunca fue la nuestra lengua de imposicion si no de enquentro. A nadie se le obligo nunca a hablar en castellano!!!"
Mareta meua!! pos que els hi explicon als indìgenes quan van arribar els colons...
Jo crec que el JUANCA devia estar pensant: "qui és lo gilipolla que me fa dir estes coses, que me'l menjo!!!"
Res més a comentar, un gran llibre per cremar a la foguera de Sant Joan!!! o com a mínim els seus comentaris!