Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

dijous, 21 de juny del 2007

Catalunya sota Espanya (Alfons Lòpez Tena)

Us recomano aquest llibre brillant, del vocal del consell General del poder Judicial, on veureu d'una manera clara i amb exemples concrets i amb una gran capacitat de síntesi l'opressió sistemàtica de l'estat Espanyol contra Catalunya.Us ficaré una entrevista extreta de Vilaweb i uns textos de seu llibre. Destacar del vídeo (només dura 4 min.) on diu que l'arbitrarietat del tribunal constitucional es nul-la perqué només està nomenat per la part Espanyola. Constate que tant el PSOE, com el PP busquen impedir la possibilitat d'un estat plurinacional.I que l'estatut no serveix per res,desde el moment que l'estat Espanyol deixa perfectament clar que qualsevol llei orgànica que es faci al congrés , estarà per damunt de l'estatut. Per lo tant l'actual estatut no deixa de ser res més que una simple concessió administrativa.








L'error Català de la transició va ser confiar en l'entesa, confiar que els espanyols havien canviat també en les qüestions nacionals, i que a poc a poc la plurinacionalitat de l'Estat seria asumida cordialment com un actiu a promoure, i no com una molèstia que cal eliminar. Cal doncs revisar el pacte de la transició.




L'estat Espanyol sempre ha estat autoritari, amb una recent transició a la democràcia que l'ha transformat en un estat democràtic amb trets autoritaris, que de vegades s'assembla, per concentrar tots els poders en una sola mà, a la "dictadura electiva" que contraposava Madison a la democràcia.


El miracle de la nostra supervivència nacional i l'anomalia que representem en una Europa on nació rere nació ha assolit la independència o ha desparegut per assimilació, no és sostenible indefinidament. Ens cal, com a tota nació, un marc de poder per continuar existint perquè no ho podrem fer si som en un Estat que ens es contrari. O l'Estat és de totes les nacions incloses, també la catalana i l'espanyola, o fem un Estat propi.

1 comentari:

Veïns carrer Sant Pere ha dit...

A qualsevol que llegeixi aquest llibre no li pot quedar dubte.
Hem de fotre el camp.