Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

dimarts, 20 de novembre del 2007

Naltres som los Nazis???


M'he quedat parat i astorat de l'actutud del jutge avui a l'audiència quant s'ha jutjat als 2 independentistes per la crema de les imatges del rei. Aquí teniu l'audio.Aquí podreu sentir clarament com el jutge diu:


Vamos a ver Jaume Roures/ No puede pretender usted que me hable a mí en Catalán/ Si vamos a ese punto prefiero que no diga usted nada/ Si lo va a decir en Catalan yo no lo entiendo y la secretaria tampoco/ lo que està haciendo és obligando a hacer una cosa que no está permitida por la ley ( la llei sempre la llei) / como yo soy juez no le voy a permitr que hable en catalán en un acto oficial fuera de su comunidad autonoma. SIUSPLAU ESCOLTEU-LO,NO TÉ DESPERDICI.



Aquí teniu part del judici en imatges tret de l'e-notícies. Alguns fragments extrets són aquests:


."Jaume, usted cuantos años tiene?", ha preguntat. Quan aquest li ha respost que en tenia 30, el jutge ha considerat que "un ciudadano de trenta años conoce y habla perfectamente el castellano y por tanto no hay lugar para el intérprete". El jutge ha explicat als acusats que si fossin a Catalunya podrien escollir el català per declarar però com el judici era a Madrid "no les asiste ese derecho".


José María Vázquez Honrubia ha al·legat també que "la señora secretaria tampoco tiene el privilegio de hablar catalán no lo puede recoger porque no lo entiende", i ha sentenciat que el castellà "és común en todo el territorio". Tot i això, els dos acusat s'han negat a parlar en castellà, pel que s'ha hagut de suspendre el judici per espai de 20 minuts. Finalment, el jutge ha reconegut que entenia el català i ha dit que la secretària podria traduir més tard les declaracions, ja que estaven gravades.


Jo em pregunto: Com a Català només puc parlar Català a Catalunya ????????? Ho dirà això Telemadrid? Que els Catalans només podem parlar Català al nostre gueto de Catalunya i a la seva comunitat no??? Tindrà ara la "Espe" i tot lo PP autoritat moral per a continuar dient-nos Nazis??Com és que en ple s.XXI uns ciutadans no poden parlar la seva llengua ni al Congrés dels diputats al qual es fan les lleis que els afecten , ni davant la justtícia del país que diuen que és el seu??La Santa Constiució ens protegeix d'aquests abusos???


Espanya encara és un país Feixista de cap a peus.


2 comentaris:

Kernel ha dit...

molt fort

Unknown ha dit...

Jordi!!! Les viandetes desitgen que passis un gran dia i que disfrutis aquests 30 anys que acabes de cumplir.

Moltes felicitats i a passar-ho bé!!!

Àngels i Neus.