Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

dimarts, 4 de desembre del 2007

PSOE,PSC - PP.... exactament lo mateix


He rescatat una editorial de l'e-notícies on es demostra un altre cop que el PSOE mai farà res per anar en contra de la catalanofòbia, és més, utilitza les mateixes pràctiques que el PP,sinó no s'explica que ara reconegui el valencià com a idioma diferent. (recordem que el PSOE mai ha defensat la unitat de la llengua).


Com diu la mateixa editorial "El que passa és que el PSOE fa seguidisme en aquest tema, i mai ha defensat amb rotunditat la unitat de la llengua, i han acceptat el terme “valencià”, com si fos un idioma diferent del català. "


"Cal recordar com l’actual president de la Generalitat, José Montilla, va votar al Congrés, juntament amb els 21 diputats del PSC, a favor de l’aprovació de l’Estatut del País Valencià. En aquest text es consagra la fórmula “idioma valencià”, que posa en dubte la unitat de la llengua catalana."



Els exemples del poc entusiasme socialista sobre la unitat de la llengua han estat constants tant a Espanya com a Europa. Fins i tot, l’Exposició Internacional Saragossa 2008 diferenciava entre el català i el valencià. Color de l’alcalde? PSOE. Color del Govern autonòmic? PSOE. No val de res que el president aragonès,

Marcelino Iglesias, parli català.




Però l’últim cas és esperpèntic: la web de Loterías y apuestas del Estado diferencia entre català i valencià, malgrat que les dues versions són pràcticament iguals, ja que només incorpora algunes variants dialectals. Un altre organisme que depèn del Govern del PSOE que aposta pel secessionisme lingüístic. No importa el consens que hi ha dins el món acadèmic sobre la unitat de la llengua: per un grapat de vots, el socialistes defensen les tesis del PP en aquesta matèria.


En fi un altra prova, de les tantes que anem ficant que un altra Espanya és impossible.