Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

divendres, 28 de març del 2008

Això a un altre lloc estaria prohibit.


Boníssims els arguments dels senyors Leguina ,exdiputat Socialista, i del senyor Guillermo Fernàndez Vara president d'Extremadura per estar en contra de la publicació de les balances fiscals. Primer dir que queda demostrat un altre cop que és igual qui governi, si el PP o el PSOE, els prejudicis són els mateixos i els arguments anticatalans també. Jo recordo que quan el ministre Joan Clos va visitar Flix va dir que es tenie que ser "un curt de vista " per no veure les diferències entre el PP i el PSOE...amb exemples com aquest queda totalment retrarat. El president d'Extremadura diu que :"es inmoral defender que tiene más derechos quien más paga" . Ja estan dient mentides i desviant l'atenció. Publicar no és res més que saber la veritat. Ningú ha dit que un cop publicades demanarem més drets.En quin país d'Europa o dels EUA, podria un polític com aquest lluitar per l'ocultació de dades? Això a Suïsa o Alemanya no tindrie pebrots de diu,i si ho fes totes les editorials dels diaris s'en fotrien d'ell. A part que es sapigui la veritat per ell "significa revisar la Constitución Española, que establece igualdad de derechos y deberes de los ciudadanos, con independencia de su lugar de residencia. No és una igualdat de derechos saber quant pague un determinat territori i saber on van a parar els seus impostos? Tots tenim dret a tenir un trens en condicios no? a tenir un ordinador per nen a les escoles no? Per acabar continua dient que una balança fiscal "estaría completa si a la foto de hoy se le añadiera el transvase, por ejemplo, de capital humano que ha hecho que hoy esas balanzas fiscales sean así". Aquest argument no l'he acabat d'entendre del tot.Finalment acaba : "me niego, por inmoral, y menos en un contexto de pactos políticos y en un contexto de desarrollo de un nuevo modelo de financiación autonómica, a aceptar el criterio de balanzas fiscales". Jo no sé, però tots els que van votar el PSOE pel vot útil... amb gent com aquesta ho tenen clar. Jo li voldria recordar que a Extremadura el percentatge de funcionaris és el més alt d’Espanya (tret de Madrid) i el doble que a Catalunya. Un altre indici: malgrat la “solidaritat” espanyola i els astronòmics ingressos en fons de la UE, Extremadura segueix a la cua d’Espanya. En què se’ls han gastat els senyors Ibarra i Fernández Vara? Que ens ho expliquin, sisplau. I, sinó, que callin. Com ens recorda Francesc Puigpelat.



Leguina també s'apuna al carro i diu que ningú pot comprendre "cosas como el cuento de las balanzas fiscales" entre comunitats autònomes. Fixeu-vos que tant el PP com PSOE justifiquen l'expoli fiscal de Catalanya pel segles dels segles!!! A més ja és el segon cop que a un Socialiste li sento dir la paraula Xarnego . Concretament ha dit:Després de les eleccions generals, Leguina va publicar un article en el seu bloc en què qüestionava el "permanente" discurs del PSC d'"autonomia total respecto al PSOE" i criticava també que el PSC pugés "a los carros españolistas" per "atraer a las urnas un electorado xarnego".


Jo pensava que els que volíem la puresa de sang i els Nazis erem els independentistes ( bé ara patriotes socials, una gran estratègia que ens ha portat a perdre 350000 vots!!!!!) d'ERC i els nacionalistes de CIU.Però si ells són els primers en fer diferències!! Que la paraula xarnego la diu Mas o Carod.. bueno !!!!! la que se lie amb tota la brunete mediàtica de Madrid. Però ho diu un socialista i aquí no passa absolutament res. Sinó mireu que va passsar amb les declaracions de Marta Ferrussola, va ser portada a tots els telenotícies i fins i tot va sortit l'expresident Pujol dient que no estava d'acord amb les seves afirmacions. El primer que va fer ús de la paraula xarnego va ser el Ministre Sevilla quan en un moment que es pensava que no tenia càmares va dir "es demasiado pronto para promover un xarnego com presidente de la Generalitat" .... en fi



Jo no sé però tots els amants del vot útil, amb Bono de President i amb elements com aquest potser serà vot poc útil o inútil directament per Catalunya.