Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

dimecres, 28 de març del 2007

Castells ets un impresentable (com Solbes). Això es un govern d'esquerres?

Ara resulta que l'endeuament dels catalans no es preocupant. Al nostre conseller de finances no se li ha ocorregut res mes que dir que l'endeutament dels catalans no es preocupant!!!. O sigui tens families senceres que no arrriven a final de mes per culpa de l'hipoteca, o no poden anar a sopar , de vacances ,tenen que treballar els 2 pares per a que un sou vagi a la hipoteca i resulta que no es preocupant??????????Tens ninots com jo que ens em comprat una casa que s'en va la mitad del sou i no es preocupant? I tots els altres gastos (llum, cotxe, aigua gas fills!!!)? Tu ets un patriota social??? Si això no es preocuopant que ho es? Quant ho serà, quant ja no tinguessim ni per a calçotets????
En un altre article ja vaig escriure el que pensava sobre Solbes (més de Febrer) que va dir que " como siempre en economia hay que distinguir entre valor i precio , y el valor es el que la gente esta dispuesta a pagar . Demomento se esta vendiendo a ese valor sin niguna dificultad". No se te ha ocorregut pensar que se esta vendiendo "sin ninguna dificultad" perque no tenim mes remei? No arrivar a final de mes no es cap dificultad? Castells, sinó te preocupe l'esforç de milers de persones del teu país per pagar el pis, que te preocupe? Tu ets un patriota social? Cada cop les hipoteques es fan a més anys, pero tranquils!!!!!!!!!!!!! Farem com al Japó, que aquestes pasen de pares a fills.
Per a mostra un botó: Avui mateix a la vanguardia surt que " el 35% de las nuevas hipotecas que se conceden en España son ya a 40 años!!!" i continua dient la noticia: "alargar el plazo de amortización se ha convertido en la única vía a la que pueden recurrir las familias para compensar el alza de los tipos de inerés y mantener la cuota de la hipoteca en un nivel razonable respecto a tus ingress familiares" (aviso que "razonable" vol dir més de la mitad del sou en la majoria de casos com a mínim)
Sabeu que surt avui a La Vanguardia a la seva edició digital? "El FMI avisa a España de los riesgos de las hipotecas del endeudamiento y la concentración de las hipotecas". (sino es preocupant de que te que avisar a Espanya? "los principales riesgos siguen estando asociados con el ràpido aumento del crédito y con el alta concentración de prestamos en el mercado de la vivienda".
Al mundo del dia 14 surt:" El temor a una crisis en el sector de los créditos hipotecarios se deja sentir en Wall Street". " Aumentan los créditos hipotecarios " dudosos por segundo año consecutivo" (Això segon a Espanya). A la mateixa edició fa una enquesta amb la pregunta : Podra seguir pagando la hipoteca si el Euribor continúa al alza? Respostes: SI, 24% , NO 55%, CON MUCHA DIFICULTAD 21%. En un pròxim esrit ficarem més noticies relacionades. El Banc Santander diu que ha començat a detectar "síntomas de inpuntualidad" Pero tranquils que aqui no pasa res. (Recordem que el Santander l'any passat va guanyar 1 BILIÓ de les antigues pessetes)
A més els socialistes sempre es plenaven la boca, que els Nacionalistes de CIU no es preocupaven dels problemes "reals" de la gent (que vol dir que el problema de la llengua i el nacional no es real...) Doncs amb declaracions com aquestes, ni els reals ni els no reals per ells.I un altra cosa, i si mentres un treballador te una hipoteca a 40 ans se li deslocalitza la seva empresa?
Bueno gent que esteu com jo, el conseller de economia del nostre país diu que el nostre endeutament no el preocupe, i el ministre de economia de l'estat opresor del costat diu que com que els pisos es venen sin dificultad, no pase res. I jo em pregunto si els nostres representats i els que tenen la funció i la RESPONSABILIAT de solventar això, no ho fan qui ho farà....? L'oposició del PP que tots son constructors. Qui solvenarà el problema de l'habitatge? Que hem de fer? De moment pagar a final de mes ..... com sempre, pagar , callar i fer el que poguéssim.
Mentres tiguéssim valor per continuar lluitant rai.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Xeic, no sé qui ets, però t'he afegit als "Favorits", m'agrade el to en que escrius les coses.

El problema de l'habitatge, les hipoteques,... es de molt difícil solució. Te'n recordes d'aquell llibre que feien llegir a l'institut: "Los intereses creados"? Doncs, aquí passe lo mateix que al final del llibre, que el trepa es casa amb la filla de no sé quin ric, perquè és el que li convé a la gent.

M'explico, per una banda, tenim una série de partits que arran de la llei de lliberació del sól, han basat el seu finançament en l'especulació, recalificació i "donacions" interesades de constructores, i de l'altra banda tenim a un munt de gent que se li ha estat dient que comprar-se una casa NO és com comprar-se un cotxe o qualsevol altra cosa, que si la vols vendre sempre serà per sota del preu que l'has comprat, no, comprar-se una casa es una inversió de la que sempre se li treura rendiment (o, com a mínim, és el que ens volen vendre).

S'han construït en els últims anys, més cases a Espanya que a França, Alemanya i Regne Unit junts (!!!) (http://www.larepublica.es/article.php3?id_article=758)

Si el que fixa el preu, es l'oferta i la demanda, podem veure, clarament, que aquí ens estan fotent lo pél, perquè hi ha sobreoferta (això últim és indiscutible: Alemanya ja té casi el doble d'habitants que Espanya, i no necesiten tantes cases).

Així que finalment tenim que:
-La gent no vol que el seu pis, pel que deu una millonada al banc baixi de preu, perquè això voldrà dir que ha tirat els diners.
-I, per una altra, que les constructores no volen reduïr els seus marges, i els seus amiguets polítics volen que els hi segueixin finançiant les campanyes electorals i tota la pesca.

I, a tot això, els que sortim realment perjudicats som els més joves, que amb un sou de merda, no podem ni somiar en marxar de casa, i no es per falta de ganes.

PD: Caaalla, de l'esquadron?? Ja sé qui ets, ens veiem a l'Escala o a la pizzeria.

Anònim ha dit...

Una cosa més, a què mole que algú contesto a alguna cosa escrita per tu??
;)

Jordi ha dit...

Gràcies per agregar-me als teus "favorits" intentare no decebret en futurs escrits, ja tinc una motivacio més per coninuar aquest bloc.. Gràcies per la teva informació complementaria sobre la injustícia dels pisos.

I si, tens raó, mole que algú te contesto algo que has escrit tu.Aveure quant ens veiem per l'escala o per la pizze.

Mani, fill de Mani ha dit...

Me sumaré als comentaris, dient que jo mai en la vida, a no ser que me faiga millonari, me compraré un pis! Visca lo lloguer! Més barat i al cap i a la fi no serà meu però una casa hipotecada tampoc!

Anònim ha dit...

El millor que podem fer (o el menys dolent, que per al cas ve ser lo mateix), es agafar, fer les maletes i anar-nos-en a viure a un país civilitzat (com que tampoc ens hi volen els espanyols aquí, tots contents).

Perquè els lloguers en aquest país, Mani, a la que surts del poble estan pels núvols, i necessites almenys a 2 altres persones per a poder-lo pagar.

Amb el que pago a Barna de lloguer a Berlín viuria en un piset de puta mare al centre de la ciutat (jo tot sol!!), m'ho comenta un company de la uni que hi va estar vivint durant un any. Els sous són molt millors, i si cobres el que cobra un alemany, les coses tampoc son tan cares (de fet n'hi ha que són més barates, com per exemple els cotxes :-O!!!).

Estic fart de viure en un país tercemundista, a la que pugi foto el camp...

Jordi ha dit...

Mani potser si que anar de lloguer es millor, pero a les ciutats fins i tot ara la gent gran te q compartir pis!Tota una vida treballant i pagant impostos per a no poder tenir fer un niu on viure i fer el q vulgos tranquil-lament!Potser passe el temps i em venc la casa, pero com diu amo a les ciutats viure sol de lloguer tambe es un luxe.