Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

dimarts, 17 d’abril del 2007

Telemadrid (1)

Bé que em de dir d'aquest cas de Catalanofòbia? Una prova més que la ment tancada dels Espanyols anirà sempre en contra de la nostra personalitat. Ho veieu com tot lo nostre moleste? Llengua, història.. tot allò que ens diferencie. Van anar a fer un reportatge per a "demostrar" que els Catalans perseguim el Castellà!Fan riure. Este reportage existirie a un país plurinacional i totalment respectuós amb les diferents llengues, formes de pensar i sensibilitas?
Es que a part són falsos. El consejero de deportes i cultura de la comunidad de Madrid es Català. Bueno Català del PP. I diu "los populares siempre han defendido el bilingüiismo, de manera que todos puedan hablar Catalan i Castellano sin problemas.". Doncs com es que al parlament Europeu voten sistemàticament en contra per a que el Català no es pugui utilitzar a la Eurocambra? Com es que que al congrés dels diputats també voten sistemàticament en contra per a que no el puguéssim utilitzar tot i que la constitució diu que es llengua oficial i s'ha de protegir? Per a ells el bilingüisme es que un català canviï al Castellà si algú no entén la nostra llengua.I continua dient. Además "en sus tres años y medio como consejero en Madrid, no a tenido críticas nunca por ser Catalan, y considerò "difícil" que en la Generalitat ubiera un consejero madrileño". A este iluminat que esta allí perque es Català del PP, que defense les mateixes idees que ell, perque si fos un Català amb idees Federalistes o independenistes, si que seria difícil que fos "consejero" se li ha de recordar; que no tenim un president de la Generalitat Andalús? Pues quines tonteries diu este tio? Seria possible un Català president del Govern? I president de la comunidad de Madrid? Quin era el crit a la seu de PP quant van treure la majoria? I sin los Catalanes, sin los Catalanes! Pero si només que un partit ja pacti amb CIU o amb ERC tots els espanyols comencen a sospitar!
I es que els totalitaris son ells, sinó mireu El poraveu del PP Català, primer diu:"Bienvenido sea el reportaje de Telemadrid. Y si alguien cree que es mentida que acuda a los tribunales". Este tio viu a Barcelona? Allí tothom pot viure en Català plenament? I acava dient "no existe un solo colegio público en Cataluña en el que pueda escolarizar a nuestros hijos en Castellano". Aquí es delaten perque ell vol que el seu fill se l'eduqui totalment, totalment en Castellà. Que pasarie si molts pares diguessin que volen que els seus fills fossin escolaritzats plenament en Català? Nazis, tancats, perseguidors de llengues, totalitaris... I per acabar una última pregunta, quant heu vist que algún Espanyol hagi condemnat la persecució de el Català durant la dictadura? Quant heu vist que Espanya hagi volgut protegir la nostra llengua? En conseqüéncia que hi fem a ESpanya si a sobre tenim un dèficit fiscal galopant? Recordem Esperanza aguirre quant era ministra de cultura: "se tendria que ver cuando fué perseguido el Catalan en Cataluña". Com podem estar en un país que fins i tot una ministra de cultura fica en qüestió que el català va estar perseguit durant la dicatdura? I a sobre subvenciona la fundació que promou les idees i valors del dictador?
Per acavar penso que les paraules de Toni Soler son les mes adients: Se faborece al Catalan no para acabar con el bilingüismo, sino para garantizarlo pues, hoy por hoy los únicos bilingües son los catalanohablantes.
Se protege el Catalan, como España protege el Castellano. La cuestión es que, para Telemadrid el Catalan no merece en Cataluña la misma consideración que el Castelano merece en España.Porque creen que es una lengua local, inservible, que debe dar gracias por seguir existiendo y - sobre todo-no debe molestar. El español es una lengua que considerar porque es la lengua común de la nación española. Que no nos engañen: se trata de eso y no de los derechos individuales en caso contrario no se exigiría sólo escuela en castellano para los inmigrantes Argentinos (como hacen los autores del documental) sino también en árabe para los marroquies. ¡Hipocresia! es lo que ofrecen. Y fente a ella: Sinceridad. L a sinceridades la única vía para obtener, al fin, un poco de respeto.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Telemadrid=televisió franquista, amb l'esperanza aguirre de jefa del movimiento. El conseller aquest de cultura=Botifler. En resum una colla de mentiders i demagocs.

Jordi ha dit...

Aveure si t'agrada la segona part que tinc mig feta. Avans no he pensat de dir-te que tu com a historiador , esppero dels teus comentaris, amb apunts històrics que jo no conegui. Aveure si t'animes.

Mani, fill de Mani ha dit...

Només una cosa saps quin és lo nou eslogan de telemadrid? "Espejo de todos" potser no te diu res però mira-ho així: "Espe jode todos" hi ha qui diu que és un dardo enverinat dels treballadors de telemadrid, que n'hastan fins a dalt, inclús s'han fet partit polític!!

Mani, fill de Mani ha dit...

Perdó, és "Espejo de lo que somos" que encara quede millor.

Anònim ha dit...

Que consti que telemadrid i la esperanza joden...però ultimament cada cop que escolto els telenotícies de tv3 espanyolitzats m'agafa un mal de cap. Què li passa a tv3??? L'altre dia volia escoltar que passava amb ercros a Catalunya... i em van tenir deu minuts amb una vaga de cadis que no m'interesava, per després en un minut dir que tancaven una fàbrica d'ercros a Sant Celoni. A mi m'interessa el que passa a Sant Celoni i no a Cadis....

Jordi ha dit...

Mira albert, coincideixes plenament amb Victor Alexandre, fins i tot té un llibre publicat sobre aquest tema "TV3 a traició". Per San Jordi segur que tens molts llibres per triar pero mira ja en tens un altre. Jo te puc dir que el vaig anar a veure a Tivissa que va fer una conferéncia presentant el seu llibre, "El Cas Carod", i aquell dia va estar brillant.En aquest llibre també ens fa veure el nostre síndrome d'estocolm, sobretot de la nostra classe política.

Jordi ha dit...

Mani! Ja que comentes el cas dels treballadors en el pròxim escrit ficaré el seu comunicat de protesta.I si, es pitjor, espejo de lo que somos!