Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

divendres, 22 de juny del 2007

Eduard Punset.

Fa dies vaig escriure una frase d'Eduard Punset: La felicitat és l'absència de por. Hem va fer gràcia perquè tant Mani com Víctor Amela (uns dels periodistes de la Contra de La Vanguardia i que fa aquesta entrevista) li va preguntar el mateix , si la salud l'amor i els diners també la donàven. I l'entrevistat li va dir: Si tens salud pots tenir por a ficar-te malalt, de cuidar-te massa, patir pel físic, a patir per si perdràs la feina, si no podràs pagar la hipoteca.... si tens l'amor encara que la teva parella t'estimi molt , la por té pot fer veure que la teva parella no t'estima, que li agrada un altre, que té pot deixar, que no ho podràs superar..... i els diners encara que en tinguis molts, te poden angoixar terriblement, a part de donar-te molts maldecaps. En consequéncia si hi ha por no hi ha felicitat. La por ens fa venir 50000 pensaments negatius, autodestructius , fruit de la nostra imaginació, ens anem estressant nosaltres solets i podem arrivar a destruir tot el que tenim. Començem a imaginar lo pitjor, en molts casos sense motiu aparent i aquests mals pensaments es poden arrrivar a transformar en por i deprés en ansietat. A més jo penso que amb por és impossible ser lliure.


En aquesta entrevista tot i que és una mica llarga us podreu assabentar de moltes coses, com per exemple que la majoria de les desicions les prenem inconscientment ( 90%), o sigui depenent del nostre estat emocional del moment i moltes coses més. Aquí teniu l'entrevista de l'autor del llibre l'ànima és al cervell.






">

6 comentaris:

An ha dit...

Estic molt d'acord amb Punset quan parla d'esta por que mos pot bloquejar o, fins i tot, boicotejar tot allò que intentem construir en les nostres vides...

La felicitat pot ser esta absència de por, i també, molt important, saber viure el present. En relació a això, hi ha una frase boníssima d'Alejandro Jodorowsky, que quan li van preguntar que esperava de la vida, va respondre "només espero no esperar"...

Mani, fill de Mani ha dit...

M'he llegit "Cabaret Místico" de Jodorowsky, és un llibre que recomano a tothom! Si no el trobeu me'l podeu demanar! Aquí quede!

Jordi ha dit...

Jo també me l´he llegit.I et recomanao la seva autobiografia, "La danza de la realidad". I si t'agrada també tens la segona part "el maestro i las magas" tant un com l'altre si vols te´ls puc deixar.

Jordi ha dit...

Com ha dit An hem de viure el present, i si tenim por crec que el present no el pode viure plenament, ja que gastem més esforços en evitar que ens passon coses dolentes, que no lluitant pel que volem i vivint amb plenitud.

An ha dit...

Be, pos per ampliar bibliografia de Jodorowsky, aquí dixo un altre títol: "Psicomagia" (va ser lo primer que em vaig llegir d'ell i em va impactar tant que vaig estar un munt de temps fotent-li la tabarra a tothom).

Unknown ha dit...

Hola. Per als qui us interessi Jodorowsky i, en concret la psicomàgia, sapigueu que he creat un fòrum per a compartir experiències amb actes de psicomàgia. Ara s'ha anat ampliant l'àmbit de discussió i també es parla de Tarot i psicomàgia, etc., a més de sobre Jodorowsky.

http://www.experiencias-psicomagia.net

Si us hi voleu passar, ja ho sabeu. I si teniu alguna experiència amb actes de psicomagia, no ho dubteu, compartiu-la!

Gràcies.