Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

dijous, 27 de setembre del 2007

De l'evolució entre homes i dones.

Hi havia un bloc que és deia l'Ebre a quatre mans. Pensava que estava inactiu però veig que últimament s'han despertat.... En la seva última entrada parlava sobre la visió del sexe per part dels2 gèneres, elmasculí i el femení. El professor Sebastià Serrano te aquesta teoria sobre la diferent evolució que han anat experimentant els diferets sexes.


La característica de cercar la novetat sexual,en tots els mascles mamífers, era - i és - un vell instint gens fàcl de suportar. I és aquí on penso que la biologia beneí les novetats cognitives ofertes per unes " bones converses " amb el company, i així l'home canviaria, possiblement, la seva obsessió per les novetats físiques d'altres dones per activitats més sofisticades i engrescadores, alhora que, a la llarga, realimentarien la biologia i ajudarien a fer encara més grans i més poderosos els cervells.



El pensament més masculí, sovint entestat encara en les fal-leres competitives ancestrals,te més tendéncia als plantejaments a curt termini, a solucions ràpides i drástiques,a no saber llegir els matissos ni la subtilitat de les espurnes d'emoció, mentre que la ment femenina treballa, com Xahrazad (les mil i una nits), a més llarg termini: sap explicar, narrar i escoltar i entén millor la força del compromís,comunica i consulta més i millor,gestiona bé les emocions i negocia amb enginy la presa de decisions per oferir-les força més elaborades i mes matissades.
Aquestes estrategies femenines que divisem des de fa temps, i que sinergien del tot amb moltes de masculines, refermaran la confiança en el poder de les relacions, de l'afecte i de l'amor que resideix en els propis fonaments de la cultura, en la biologia que els conforma.

1 comentari:

An ha dit...

Ep Jordi!!

Gràcies per citar-nos... Per cert, a part de o de "l'Ebre a quatre mans", també mos diem "Fatet d'este i viandeta". De fet lo nom ve d'un programa de ràdio que feien a La Cava, avui per avui Deltebre, i que anava de xafarderies del poble... No sé, mos feia gràcia i el vam plagiar per al bloc.

Respecte a la reflexió de Serrano, posiblement hi ha molt de cert, encara que, com en tot, sempre hi ha excepcions.

Ah!! I gràcies per visitar-nos!!!