Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

dijous, 13 de desembre del 2007

Castella no va descobrir Amèrica.


Que el Català Cristòfor Colom no va ser el primer que va arribar a Amèrica això ja ho sap tothom. Que els Castellans van conquerir Amèrica això és cert ,però que la van descobrir, d'això res de res.




En l'últim lllibre d'Alain de Botton llegim: Poc després de la descoberta de Colom, van arribar Espanyols i Portuguesos a explotar les noves terres i els va semblar que els nadius eren poc més que animals.El cavaller catòlic Villegagnon va dir que eren,"bèsties amb cara humana"; el sacerdot calvinista Richer argumentava que no tenien sentit de la moral; i el Doctor Laurent Joubert, després d'examinar unes quantes dones brasileres, assegurà categòriament que no tenien la menstruació i que per tant, no pertanyien a la raça humana.




Un cop els van haver desposseït de la categoria d'humans, els espanyols els van començar a exterminar com bèsties. El 1534, quaranta-dos anys després de l'arrivada de Colom, els imperis Inca i l'Asteca havien desaparegut i , la seva gent, feta esclava o assassinada.Els indis foren delmats a causa de la seva hospitalitat i la poca efectivitat de les seves armes. Van obrir pobles i ciutats als espanyols i, quan estàven més indefensos, els seus homes es van girar contra ells. Les seves armes primitives no tenien res a fer contra els canons i les espases dels Espanyols, i els "conquistadores" no van mostrar misericòrdia. Van matar nens, a les dones prenyades els obrien el ventre, arrencaven ulls, van cremar famílies senceres vives i , de nit, calaven foc als pobles.




Van entrenar gossos per perseguir els indígenes que aconsegien fugir cap dins la selva.




Els homes van ser obligats a treballar a les mines d'or i de plata, encadenats els uns als altres amb anelles de ferro al coll.Quan un home moria, el decapitaven per treure´l de la cadena mentre els seus companys continuaven treballant.Molts no van durar més de tres setmanes a les mines. Violaven i desfiguraven les dones davant dels marits.




La forma de mutilació més freqüent era tallar la barbeta o el nas. Bartolomé de Las Casas explicava d'una dona que, en veure venir els espanyols amb els gossos, va penjar el seu fill i després es va penjar ella. Hi arrivà un soldat, va tallar el nen amb un cop d'espasa i en va donar un tros al seu gos. A la resta del cos, va ordenar a un frare que li adminitrés els últims sagraments, per tal d'assegurar-li un lloc al cel.




Els indígenes, separats els homes en una banda i les dones en un altra, desolats i morts d'angoixa, se suïcidaven en massa. Entre el 1533 i el 1588, la població autoctona del nou món havia caigut dels vuitanta milions als de milions d'habitants.




Això no és descobrir un continent. Un país es descobreix quan dones a conéixer al món la seva cultura i els seus costums, no quan vols exterminar la seva forma de viure, e imposar la teva. Si els haguéssin descobert ara sabríem perque van desaparéixer els Maies, com van construir les piràmides i podríem desxifrar els seus jeroglífics. Si encara no es poden desxifrar tots els jeroglífics es perque personatges com "Fary Diego de Landa " el Juliol del 1562 van cremat tots els llibre Maies. Potser van descobrir el continent físicament, però res més. Perque amb la mentaliatat típica dels Espanyols, América va continuar estant tant oculta com sempre, l'unic que van ensenyar al món va se el seu or i la seva plata però el seu esperit va quedar ocult per sempre. Recordem la quantitat d'esglèsies que es van construir sobre edificis destruits dels indis Això es descobrir??? Això és esborrar. Els espanyols van descorir or i plata, però no van descobrir cap cultura, ans el contrari, en nom de Déu ho van matar i esborrar tot.
Qui durant la segona meitat del s. XIX va despertat l'interés per la civilització maia van ser John Lloyd i Frederick Catherwood amb les seves ilustracions de tots els temples perduts per la selva.
Qui eren els animals i els que no tenien moral.... els indis o els conquistadors que només entenien el llenguatge de l'espasa???
España, a través de su historia ha sabido siempre entregarse siempre sin reservas, con amor y entusiasmo a las necesidades,a los afanes y a las ilusiones de aquellos pueblos a los que fue uniendo sus destinos. Desprovista de prejuicios raciales de ninguna classe, sintiendo profundamente el precepto cristiano de la igualdad de todos los honmbres, ni España ni los españoles se sintieron nunca ajenos, indiferentes o superiores a aquellos pueblos con los que convivieron y a los que incorporaron a la civilización occidental y cristianana.


Francisco Franco, Missatge a la Guinea Equatorial, 20 de Juliol de 1968. Persona que es va entrgar sempre sense reserves, amb amor y entusiasme a les il-luusions d'aquells pobles que compartie destí.











1 comentari:

Lycaon ha dit...

T'has descuidat d'esmentar les malalties infeccioses que els espanyols van encomanar als indígenes i que van ser l'autèntica causa de la seva catastròfica reducció demogràfica (i la causa veritable de la derrota dels imperis asteca i inca).

Tot i que els espanyols tenien una millor tecnologia militar, és impossible que quatre bestiotes destruissin un imperi i, en només 130 anys, exterminessin el 95% de la població autòctona.

El que passa és que els espanyols sempre han preferit dir que ells van destruir els imperis precolombins gràcies a la seva audàcia, coratge, etc. Xulos!