Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

dilluns, 17 de desembre de 2007

Hipocresia dels escolanets del PSC.


Ara que la Chacón ja fa dies que esta de campanya i no pare de dir; que Zapetro és l'amic de Catalunya, i el duo PP - CIU són lo diable, volia ficar tots els cops que el PSOE - PP han votat junts al congrés Espanyol. De moment una ediorial de l'e-notícies titulada balances fiscals, ja recorda totes aquestes contradiccions, començant per la promesa incumplida de aprovar l'estatut que sortís del parlament, els papers de Salamanca, balances fiscals.....


Ens recorda que "El PSOE de José Luis Rodríguez Zapatero ha presumit molt de defensar l’”Espanya plural” i la tolerància envers l’actitud teòricament més tancada i agressiva del Partit Popular. Però el mateix Govern central que presumeix de la seva “sensibilitat” envers la descentralització territorial es nega constantment a fer públiques les balances fiscals entre les diverses comunitats autònomes en relació amb el que aporten als comptes de l’Estat."


És normal que Zapatero, que ja va incomplir la seva promesa de respectar l’Estatut que s’aprovés al Parlament, continuï amb la seva forma d’actuar i no doni a conèixer les balances fiscals. Sorprèn més que el PSC, que presumeix de ser un partit “independent” i de defensar els interessos de Catalunya, no es “planti” i exigeixi als seus companys del PSOE que compleixi les seves promesesPerò els socialistes acaben de tombar al Senat una moció de la federació nacionalista que instava el Govern al “càlcul efectiu i publicació anual de les balances fiscals entre les comunitats autònomes i l’administració general de l’Estat”.José Montilla hauria de decidir què és més important per a ell: si ser president de la Generalitat o primer secretari dels socialistes catalans. Si prefereix defensar els interessos electorals de Zapatero i el PSOE o els interessos del país del qual és la màxima autoritat institucional. Si el PSC vol tenir credibilitat entre els ciutadans ha de demostrar que realment és un partit independent que té com a principal interès la defensa de Catalunya.


Recordem a part que el PSOE és nega a que els catalans parlin la seva llengua davant les màximes institucions de l'estat Espanyol, només han tornat un 10% dels papers el judici de Companys ha quedat en bones intencions, el castell de Montjuïc continua igual....