Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

dimecres, 30 de gener del 2008

Eleccions i nacionalismes .. (I)


A les elecccions de l'Estat Espanyol,la batalla contra lo que ells anomenen nacionalismes perifèrics, és fa més evident que mai. Per a l'Estat Espanyol és tant important aquesta batalla que fins i tot hi ha partits que només viuen d'això, d'alimentar l'odi contra la pluralitat de l'estat, les altres llengües i el model autonòmic. Molt lloar la constitucio, però es veu que només volen certs aspectes de la constitució.

Aquests partits són principalment Ciudadanos i UPyD (els de la immersió lingüística i el vandalisme), fins i tot va haver un intent d'anar junts a les eleccions però al final cadascú anirà pel seu costat, però amb els mateixos arguments, el mateix odi i les mateixes mentides. Aquí teniu el vídeo de campanya de Ciutadans. La veritat que m'ha decepcionat bastant, per ser un partit "d' intel-lectuals" podíen haver-se esforçat una mica més. Aquest vídeo és penós, buit de contingut i arguments, amb molta mancança d'idees. I això que el partit de C's, sempre s'ha definit, com un partit antinacionalista, i que sobretot s'ocuparie dels problemes reals. En aquest vídeo sabeu quants problemes reals enumera??? Ni un, ni atur, economia, inflació, pensions.... Només critique de pasada a PSOE i PP, i fa la comparació que Espanya és una persona malalta. Compara els grans de pus que és troba, del tipus, PNB, nacionalismes perifèrics, i coagulos del tipo ERC i nacionalistas gallegos. Al final acava dient que vol un país amb més drets i llibertats.

Espero que si treuen un representant, diguin que venen d'una regió, que encara que estigui plena de Nazis, els seus representants polítics poden parlar tant en Català com en Castellà al lloc on es discuteixen les lleis, tenen la llibertat de fer-ho com vulguin,cosa que a Madrid, per obligació només és pot fer en Castellà. Espero que lluitin per aquest dret i per aquesta llibertat si volen ser conseqüents amb el seu missatge de drets i llibertats.