Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

dimecres, 26 de març del 2008

Cita històrica.


"La independència serà el premi del nostre esforç. Haurem guanyat per a nosaltres i per als fills dels nostres fills una terra hipotecada a mans estranyes. Nosaltres la redimirem i, un cop novament nostra, amb tots els títols de propietat reconeguts, en podem fer tot el que vulguem i sapiguem ésser capaços de fer-ne. El poc o el molt, el que tinguem, tindrà un signe que ara, ni voltats de les més grans riqueses, no pot tenir. Tindrà dignitat humana i llibertat nacional."


Pensament de Joan Ballester Canals.

2 comentaris:

ADELA FILBÀ ha dit...

En llegir el poema de Martí Pol, els ulls s'han ompler d'emocions d les quals han brollat gotes d'amor per aquesta patria nostra, petita però tan gran dintre el meu cor... He posat el poema a l'introducció d'un llibre que estic fent.
Gràcies per haver posat aquest poema tan ple d'emocions i riquesa espiritual, del sentiment que que arrela en el mateix moment que ens sentim catalans.
Gràcies.
Adela

Jordi ha dit...

Espero que em diguis quin llibre és per comprar-lo.En general tots els poemes que inciten a les l'esperit a lliutar m'agraden. Fins aviat.