Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

divendres, 11 de març del 2016

Premi a la originalitat, i una de tòpics, PODEMOS.

Un partit que no existia quan va començar este bloc ere PODEMOS. Tinc que reconèixer que a les passades eleccions per presidir Espanya van ser els més originals alhora de intentar” l’encaix” de Catalunya amb Espanya. Les frases que més sonen quan venen eleccions són: nou model de finançament,federalisme (sense federalistes) i pel més agosarats ,la paraula maleïda.. estatut!!!!. Doncs bé aquest partit va fer una promesa nova…. Ministeri de la plurinacionalitat….. que és això????Doncs no ho sabem ben bé, sobretot perquè no van concretar ni ells, i encara menys quines competències i funcions tindria….Jo només se que si la nova versió de l’esquerra amable per convèncer-nos de no marxar d’Espanya i que sol ventarà el dèficit fiscal i la persecució de la llengua és un “ministerio de la plurinacionalitad”….prefereixo lluitar per la independència. Amb Zapatero va ser un estatut, amb promesa incomplia d’aprovar el que sortís del parlament, retallat amb el ribot de Guerra i més tard, amb la llei del constitucional.

Sinó van poder donar grup parlamentari als de PODEM al congrés,no se si podran promoure un referèndum legal per Catalunya. Per premiar l’originalitat de PODEM ficarem el gag del Polònia que ho exemplifica a la perfecció.




No entenia els caminars absurds del gag, fins que el senyor Francesc B. hem va dir que devia ser com a homenatge a un gag dels Monty Python, “El ministeri dels caminars absurds”






PODEMOS sempre que pot critica al ex-president Aznar, amb això estarem sempre d’acord ,perquè jo penso que a partir de la seva majoria absoluta  va començar la confrontació a Espanya. Aznar sempre diu que abans de que es trenqui Espanya, es trencarà Catalunya. Pot estar tranquil perquè a les passades eleccions a la Generalitat va tindre amb PODEMOS uns magnífics aliats per explotar el tòpics, intentant fragmentar Catalunya pel orígens de la gent....perles com :“no os van a enseñar a ser catalanes desde pedralbes”,“no podéis consentir que os hagan invisibles en Cataluña”,referint-se  a “esa gente de barrio que no siente vergüenza de tener padres andaluces o padres extremeños..





Com dèiem un aliat inesperat per Aznar, si Candel aixequés el cap....


Subscric les paraules de Trias de Bes avui al diari Ara arran del Petó Iglesias-Domènech al Congrés: : Però les positures diverses dels podemites que ja hem presenciat en aquestes poques sessions parlamentàries només fan que confirmar la percepció d’insubstancialitat i de necessitat de protagonisme. Molta fatxada i poc trast, diu també el refranyer.

Iglesias busca notorietat, busca vots de gent que, lamentablement, valora aquestes bajanades com a símbols d’audàcia, novetat i diferenciació. Doncs jo no m’ho crec. Governar i representar institucions és una cosa molt seriosa. Els pallassos utilitzen l’art i l’engany per fer riure, però és la seva feina. En una cambra de representació els pallassos tipus Beppe Grillo no hi pinten res.