Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

dilluns, 18 de setembre del 2017

'Vell continent, noves fronteres': La independència dels bàltics, Eslovàquia, Eslovènia i Montenegro



Resultat d'imatges de nous paisos a europa




Surto de treballar el dilluns 11 se setembre ,engego el cotxe i trobo començat un programa especial de Catalunya ràdio, “ Vell continent noves fronteres” sobre altres processos d’independència que s’han originat a Europa. A mesura que vaig escoltant penso… Deulofeu tot això ho havia deixat escrit…no només tots aquest que van enumerant al programa sinó d’altres que vindran. Per a demostrar-ho en successives entrades reproduirem el que va deixar escrit en la seva obra la matemàtica de la historia. En un entrada anterior ja vaig reproduir que va deixar escrit sobre Croàcia. Mentrestant per si el voleu sentir deixo l’enllaç del programa.



Abans que Catalunya, altres nacions han posat en marxa processos d'independència. Alguns, amb èxit; d'altres, com Escòcia i el Quebec, no. A 'Cas obert', hem analitzat quatre casos d'èxit: els bàltics, Eslovàquia, Eslovènia i Montenegro. Tots demostren que, a Europa, les fronteres es mouen, però també que els processos es fan cas per cas. Com i per què el mapa canvia? 'Vell continent, noves fronteres', a 'Cas obert'.


'Vell continent, noves fronteres': La independència dels bàltics, Eslovàquia, Eslovènia i Montenegro: