Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

dimecres, 22 de novembre del 2017

Vell continent noves fronteres. (3)

Davant la manca de temps, (que no de material on es demostra l’avanç imparable i silenciós de la matemàtica de la historia en els diaris), avui continuarem amb la sèrie que demostra que tot el contingut del programa de Catalunya ràdio,”vell continent ,noves fronteres” on analitzava les últimes independències de Europa ja les va deixar escrites Deulofeu.

Primer vam començar amb la desintegració de l’imperi de l’ URSS i avui recordarem el que va deixar escrit Deulofeu sobre Croàcia i vam apuntar en una entrada anterior. Allí ja va dir que el règim iugoslau” trontollava perillosament”,i que no tardaríem en veure’l en “2 o 3 repúbliques totalment independent i o confederades”. Recordem:


                                                 Resultat d'imatges de els balcans

(...)Però ens limitarem a exposar amb cert detall el nacionalisme croata, per tal com avui,després de Catalunya,sembla que és el poble que es troba més a la vora d’aconseguir la seva llibertat.

(...)Aquesta evolució comprèn des de l’any 150 fins a l’any 800.Des de la invasió dels bàrbars no es beslluma altra cosa que una tempesta contínua que sotragueja tots els recons d’Europa .Durant aquests llarguíssim espai de temps, no es fa visible cap manifestació de les velles nacionalitats; aquestes queden aixafades sota el pes de la imponent riuada,i no es descobreix,a través de les petites clarianes d’aquest temps tempestuós,cap indici que ens doni idea de l’existència vital de les nacionalitats caigudes.

(...)Quan la calma renaixerà,quan les aigües tornin a llur nivell normal,veurem aparèixer de nou la diversitat de l’etapa  antiga,i amb les noves nacionalitats,després de la llarga etapa de digestió racial,veurem renàixer les característiques dels pobles lliures de l’antiguitat. En altres llocs,tindran lloc modificacions que quedaran definitives. Així quedaran estabilitzats en els territoris on avui encara es troben,els croates,els serbis,els búlgars,i tot el conjunt de races eslaves que troben estabilitzades en l’època medieval

(...)Una ocasió oportuna van tenir els croates amb la guerra europea per alliberar-se de l’odiós domini, a conseqüència d’aquesta, van separar-se de Hongria entrant a formar part del reialme iugoslau.

(...)No havia acabat encara per al poble croata l’odissea  de la seva lluita per la llibertat Amb el poble serbi,havien de trobar el nou tirà que per un quant temps havia d’esclavitzar-lo. Un dels projectes de l’alliberament croata era la formació de la gran Sèrbia,on aquest país,amb els croates i els Eslovens,havien de construir una confederació. Una part dels croates temien l’esperit dominador dels servis i no s’equivocaren .El poble Serbi,un cop realitzada la unió al seu estat,dels croates i dels Eslovens,no ha tingut altre afany que tractar-los com a pobles sotmesos, i aquests esperit imperialista ha arribat a la seva plena manifestació amb el rei Alexandre,que ha sotmès el reialme Iugoslau a una odiosa dictadura.

(...)Avui els croates es troben exactament en la mateixa fase evolutiva en què ens trobàvem els catalans sota la dictadura de Primo de Rivera. Ens segueixen, per tant a poca distància,puix que la dictadura croata pel fet de sotmetre un moviment nacional tindrà poca durada.

(...)Després de la guerra europea,quedaren els règims dictatorials d’Itàlia,Iugoslàvia i Espanya,règims dictatorials preludis de properes desintegracions imperials.

(...)El règim iugoslau que manté sotmesos els croats trontolla perillosament,i no tardarem a veure’l transformat en dues o tres repúbliques completament independents o bé confederades.
Catalunya i l’Europa futura( 1978.)

                                                            Resultat d'imatges de volum 6  matematica de la historia deulofeu

I escric això el mateix dia que el tribunal Penal Internacional ha condemnat a cadena perpetua al militar serbi  Ratko Mladic per genocidi, crims de guerra y crims contra la humanitat. Esta clar que aquest General, i tots els pertorbats de la Gran sèrbia no coneixien la Matemàtica de la història. Ja que al volum 6 de la matemàtica de la història s’estudia el poble Serbi i la seva evolució surt amb el seu gràfic corresponent i la gran Sèrbia era ja un tema obsolet.Nosaltres en canvi tenim la sort que l'alliberament del nostre país està a tocar matematicament. I es que aquest era la finalitat última de la matemàtica de la història,que arribés als governants i evitar guerres,catàstrofes i morts innecessàries. Com deia el mateix Deulofeu:


                                              Resultat d'imatges de ratko malic 

“(...)Però a pesar d’aquest grans progressos,l’home no ha pogut fins avui eliminar una catàstrofe tant o més terrible que les anunciades, es a dir,la guerra. Per a evitar-la feia falta el coneixement de la llei biològica que regeix l’evolució dels pobles. Amb l’exposició d’aquesta llei demostrarem que aquesta evolució a anat obeint uns cicles matemàtics i unes fases precises que determinen les guerres i les revolucions i marquen les èpoques inertes dels pobles. Fins avui els homes s’han llançat inconscientment als precipicis que se’ls presentaven al pas. D’avui endavant,la responsabilitat humana,gràcies al coneixement de la llei de la història,augmentarà greument. Coneixent les grans catàstrofes que s’apropen i els mitjans d’evitar-les,esperem que Europa es podrà aturar en el seu camí cap a l’abisme i que per tant, aconseguiran de salvar la civilització occidental.(...)

La matemàtica de la història (1967).


                                                     Resultat d'imatges de volum 6  matematica de la historia deulofeu