Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

dimarts, 30 d’octubre del 2007

Manual per....



c)Aprén de les persones que han estat abans: per molt que et consideris únic; sempre hi ha hagut una altra persona que ha tingut el mateix somni abans i ha deixat unes marques que et poden facilitar la caminada; llocs per a aposar la corda, viarans nous, branques trencades per facilitar la marxa... La caminada és teva, la responsabilitat, també,però recorda que l'experiència dels altres ajuda molt.




d)Els perills, vistos d'aprop, es poden controlar: quan comences a pujar la muntanya dels teus somnis, fixa´t bé en el que tens alvoltant. Hi ha precipicis, és clar. Hi ha esquerdes gairebé impercepibles. Hi ha pedres que han polit les tempestes i s'han tornat tan relliscoses com el gel. Però si saps on posar els peus descobriràs els paranys i els sabràs esquivar.






e)El paisatge canvia, aprofita-ho:és evident que has de tenir un objectiu al pensament: arribar al capdamunt. Però a mesura que hi puges, pots veure més coses, i no et costa gens aturar-te de tant en tant per gaudir una estona del panorama que t'envolta. A cada metre que hauràs conquerit, hi podràs veure una mica més lluny:aprofita-ho per descobrir coses en que no t'havies fixat.