Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

diumenge, 20 de gener del 2008

Raó d'estat.



Entrevista a l'Avenç al ex lehendakari José Antonio Ardanza. En una de les seves respostes afirma: Un dels meus interlocutors (de l'estat Espanyol es refereix), que no diré qui era, si bé era algú de qui no puc dubtar dels seus orígens democràtics, em va dir una famosa frase d'un antic polític espanyol.: " Quan la democràcia trenca la raó d'estat, l'Estat causa raó". És a dir, quan la democràcia et pot dur a posar en risc la raó d'estat, la raó d'estat preval sobre la raó democràtica.








Quina és la única raó de ser l'estat Espanyol???? La seva famosa unitat. Per això esta raó preval sobre la voluntat dels ciutadans, exemples:

Il-legalització de partits amb la famosa llei de partits (en canvi es pot presentar La Falange que tampoc condemna la violència), no canviar l'article 8 de la constitució,no anul-lar els judicis sumarísims de la dictadura, reforma electoral per a que els partits nacionalistes perifèrics tinguin menys representació al Congrés, no abordar la reforma del Senat per a que sigui una autèntica cambra de representació territorial, no reconéixer la pluralitat nacional, prohibir als polítics que no parlin cap altra llengüa tret del Castellà al congrés, no protegir les altres llengües de l'estat (tot i el que diu la constitució,) criticar els nacionalismes, fomentar l'odi entre territoris, intentar centralitzar cada cop més l'estat, treure competències a les comunitats autònomes, perseguir els que novolen el rei imposat per un dictador, dir que els nacionalistes bascos són el mateix que E.T.A., alimentar la catalanofòbia, dir que els catalans ens ho volem quedar tot i que els independentistes són radicals,no investigar les tortures a independentistes Catalans (tot i els informes de la UE diet que a Espanya es tortura),,papers de Salamanca,estatuts al constitucional, que trenta anys més tard encara hagi estatuts que no s'hagin desplegat del tot.....

El simbolisme màxim d'aquestat frase va ser el cop d'estat del 39. La democràcia va voler la República, però com que per a molts perillava la uniat d'Espanya, (feixistes,exércit ,clero i gent que defensava interesssos de classe principalment) es van aixecar en armes i van instaurar una dictadura durant més de 40 anys que el PP encara no ha condemnat i el govern del PSOE continue declarant legals els judicis de Franco.