Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

dijous, 7 de setembre del 2017

La llei,sempre la llei….10 anys més tard!.(El referèndum).

Fa 10 anys,concretament al Noviembre i Desembre del 2007 vaig fer 2 entrades per “demostrar”  (cosa evident i fàcil de veure cada dia )que l’estat Espanyol sempre fa servir la llei per obligar-nos a ser Espanyols. L’article de la constitució més demostratiu al respecte és quan aquesta diu “la Nación española, patria común e indivisible”,fent llei la unitat d’Espanya.

 Una entrada feia referència a l’obligatorietat de penjar la bandera espanyola als ajuntaments, i l’altra fent referència a unes declaracions de Rosa Díez per recuperar les competències en educació....mitjançant la llei. (precursora de españolizar los niños catalanes de l’ex ministre Wert). Fa deu anys vaig escriure:

“Queda un cop més demostrat que quant els arguments fallen sempre ens ho imposaran mitjançant la llei.”

“com sempre l'estat espanyol sempre farà servir la llei fer fer-nos espanyols a la força.”

Resultat d'imatges de referèndum


He rescatat estes entrades perquè des de les eleccions que va guanyar Junts pel Sí, i va anunciar que faria un referèndum d’autodeterminació,L’ÚNIC!,i quan dic L’ÚNIC, és  L’ÚNIC argument que he sentit  en contra del referèndum  és la llei, que no és pot fer el referèndum perquè és il·legal..... ni voluntat popular,ni democràcia, ni si és legítim o no, res! Només que és il-legal.,i punt.(pocs arguments més deuen tenir).

Avui mateix el fiscal general de l’estat: José Manuel Maza, ha comparegut per a anunciar dues querelles criminals contra els membres de la mesa del parlament, per haver permès la tramitació de la llei del referèndum i la llei de transitorietat, i contra els membres del govern de la Generalitat, per haver signat el decret de convocatòria del referèndum.

La fiscalia espanyola considera que s’han comès presumptes delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons públics. Ha anunciat que el fiscal general de Catalunya i els fiscals de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona comparteixen la decisió de la fiscalia general de l’estat.

 També avui mateix, Rajoy molt ha estat més contundent : “El que no és legal no és democràtic”. A veure fillet meu,que hagis estat educat en dictadura,formis part d’un partit fundat per ministres franquistes,i que subvencionis la fundación Francisco Franco amb diners públics, no et dona dret a dir estes tonteries. Lo que no és democràtic és fer servir la llei per “aturar” la voluntat popular,això si que és profundament antidemocràtic,al igual que voler impedir un referèndum mitjançant la llei… La voluntat popular,el poder del poble està per lluitar contra les lleis injustes fetes per polítics corruptes precisament sinó la Prima Nocte encara seria legal! Tindrem que recordar tot el que s’està dient estos dies, que comença ha estar una mica  gastat ja, tal com va escriure Antoni bassas:

"Fora de la llei hi ha de tot, també més llibertat. Fora de la llei hi havia el vot de les dones, fora de la llei hi havia el divorci, la igualtat de blancs i negres, fora de la llei hi havia parlar en català en públic, ensenyar en català, el matrimoni homosexual… Fins que algú es va rebel·lar contra aquesta falta de llibertats"

Han passat 10 anys i l’únic argument que té l’estat Espanyol per a que continuéssim sent Espanyols és la llei...poc hem podia pensar que 10 anys més tard faria aquesta entrada , que l’Estat Espanyol lluitaria per impedir un referèndum d’autodeterminació,i que les forces polítiques d’aquest país s’unirien per fer-ho possible...


Resultat d'imatges de unidad de españa


Aquí deixo altres reflexions d’Antoni Bassas  escrites al diari Ara que comparteixo.

 "Quin fracàs d’Espanya com a projecte col·lectiu. Haver d’assegurar la seva supervivència a punta de fusell. Al preu d’apuntar l’exèrcit contra la que diu que és la seva gent"

“El president d’un govern que es vanta de complir escrupolosament la llei i resulta que un dels seus ministres de confiança se l’ha saltat alegrement per atacar oponents polítics”

"Es pot desarticular el referèndum, es pot inhabilitar un Govern i un Parlament escollits democràticament, però no es pot desarticular un país"

"Seran, doncs, la por contra la il·lusió, la dissuasió contra el convenciment, els tribunals contra la voluntat popular"

"Rajoy està treballant per la victòria de l’Estat, encara que aquesta victòria de l’Estat sigui la derrota d’Espanya, perquè un projecte comú no es pot compartir a la força"

I que som espanyols a la força ho diu el mateix fundador del PP Fraga Iribarne:


“Haré todo lo posible para evitar que se destruya la unidad nacional. Cataluña fue ocupada por Felipe IV; fue ocupada por Felipe V, que la venció; bombardeada por el general Espartero, que era un general revolucionario, y la ocupamos en 1939 y estamos dispuestos a ocuparla tantas veces como sea necesario y para ello estoy dispuesto a coger el fusil de nuevo. Por consiguiente, ya saben a qué atenerse, y aquí tengo el mosquetón para volverlo a utilizar.