Siguin, senyors, de flors o de ferro les cadenes que lliguen esretament la nacionalitat catalana i les demés nacionalitats espanyoles, les cadenes sempre seran cadenes"

Àngel Guimerà davant l'Assamblea de Manresa.

divendres, 13 d’octubre del 2017

Temors del 2004 confirmats.


Ahir va haver declaració d’independència amb efectes suspesos,però això ja ho valorarem un altre dia. Avui tocava escriure un breu apunt de la fúria i de la violència  desfermada per l’estat i per tots aquells que protegeix. Violència que ja sabíem que passarie per la senzilla raó que ho han fet sempre. Quan la unitat de la pàtria estar en perill només hi ha una manera de evitar-la,fent ús de la violència,ja que aquesta unitat imposada no atén ni a la  lògica,ni al sentit comú,només a la imposició regulada per la llei. Fa 13 anys ,concretament el 13/3/04 escrivíem en un article titulat victòria?”

“14 de Març, contra pronòstic, el PSOE s’imposa al PP(...)Ens podem sentir alleugerits per aquesta derrota del PP? Podem respirar tranquils a partir d’ara? S’ha acabat la crispació? Molts pensem que no”.

“Durant 4 anys els feixistes del PP es suposa que no governaran però el que si continua existint entre molts sectors de la societat espanyola és el pensament i l’esperit que ha guiat tots els seus actes de govern i totes les seves lleis durant aquests 8 anys, sobretot durant la majoria absoluta. Es la nostra responsabilitat combatre aquesta pensament demostrant les seves mentides i manipulacions.”

“El pensament que hi ha detràs del PP és molt preocupant. Des de el mateix dia de les eleccions s’han sentit certes frases que a un li fan ficar els pels de punta”(...) “El llop de la dreta ha perdut una petita batalla. Però ja s’està curant per a dintre de 4 anys tonar amb totes les seves mentides i el seu poder per a mossegar-nos amb tota la seva fúria” .

Ficarem vídeos que demostren aquesta fúria. Recordem que el “a por ellos” està totalment justificat, i tolerat per la policia, quan la “unidad” imposada creuen que està en perill. Violència legitimada per l’estat i pel rei.

Guàrdia cilvils a Pineda de Mar que van saltar el cordó de seguretat dels mossos per perseguir amb porres extensibles prohibides població civil.


                                                        
 Manifestació a Barcelona del 8 d'octubre defensant l'unitat d'Espanya,






Manifestació a València el 9 d'Octubre,.



                                          

                                           
Pablo casado amenaçant al president de la Generalitat d'acabar com el president màrtir Lluís Companys



Recordem les paraules de Vicent Partal a vilaweb arran dels fet de la manifestació del 9 d'octubre.


«Acorralat com a minoria política al parlament espanyol, el PP ha decidit d'intensificar l’ús de la violència, legal o il·legal, com a mètode de control social

La seua ideologia, aquests trets, beu de les fonts més profundes del franquisme i no ha evolucionat gens en quaranta anys de democràcia. Entre més coses perquè no hi ha hagut mai cap condemna del franquisme. En qualsevol altre país, la societat sentiria una gran preocupació en veint que els més violents s’apropien els seus símbols. Però a Espanya passa a l’inrevés: l’estat posa alegrement els símbols teòricament de tots al servei dels més violents, dels més intransigents, dels més agressius. I és per això que la bandera espanyola ha presidit sempre les concentracions contra els gais o contra l’escola pública, contra els emigrants o contra els catalanistes. Senzillament perquè és la bandera que encarna no un país sinó una manera d’entendre’l. És la bandera dels ‘fatxes’.

Perquè ja cal que siguem conscients que l’augment de la violència, policíaca i feixista, és un fet. I no tan sols en territoris en conflicte nacional –només cal mirar què passa a Múrcia amb la batalla pel mur que vol dividir la ciutat. Acorralat com a minoria política al parlament espanyol, el PP ha decidit d’intensificar l’ús de la violència, legal o il·legal, com a mètode de control social i per a mantenir-se en el poder. I amb aquest objectiu intentarà acorralar els qui no pensen com ells, al carrer, amb colps de porra i bufetades, repartides d’uniforme o de paisà. I és per això que ho marcaran i ho legitimaran amb declaracions incendiàries que al final no fan sinó ajudar els ultres a creure que la seua agressió és justificada. Si el president Companys va ser afusellat, què penseu que entenen els qui reben el missatge dels dirigents del PP quan diuen que Puigdemont podria acabar com ell?

També Esther Vera al diari Ara.


 “Tots els països tenen una bèstia que amenaça de despertar-se i arrasar allò que han construït. Les bèsties acostumen a assemblar-se entre elles i un dia surten a Charlottesville encaputxades, a Marsella repentinades o a València i Barcelona braç enlaire. La bèstia no tolera la diferència i la ràbia interna la devora. Diumenge vam veure campant alguns grups d’ultres pels carrers de Barcelona i ahir pels carrers de València. Feia dècades que no passejaven amb tanta impunitat. Diuen que els ha despertat la independència, però en realitat mai no han dormit profundament. Per què Espanya no té partits d’ultradreta com altres països europeus? Perquè la dreta pretesament respectable els ha representat històricament i els alimenta d’anticatalanisme, de nacionalisme espanyol, de por a una societat oberta i de populisme. Encara avui la dreta governant emet missatges a la bèstia amb desimboltura. Aquest dilluns el portaveu del PP ha amenaçat amb displicència el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, d’acabar com Lluís Companys l’any 1934. Les seves paraules insultants han sortit gratuïtes, com la cega i mal plantejada actuació del ministre Zoido el dia 1 d’octubre, que a més de no aconseguir requisar les urnes, va agredir centenars de ciutadans pacífics. El menyspreu, els insults i la banalització de l’anticatalanisme han alimentat la bèstia i han normalitzat l’abús de poder i la imposició de l’homogeneïtat a l’Estat. Els catalans han dit prou. Veurem què fa la bèstia.



Manifestació a Barcelona pel dia de la hispanitat.

                                                            


Finalment ficarem les declaracions de l’estudiant que va defensar a 2 noies que estaven agredint manifestants d’ultradreta a València el dia 9.

 "He d'aprofitar la visibilitat que tinc en aquest moment per denunciar la impunitat de la qual gaudeix l'extrema dreta a l'Estat i, especialment, al País Valencià, on s’atreveix a agredir persones davant de càmeres i periodistes sense por a patir detencions", assegura.
“L'estudiant d'enginyeria electrònica afirma que a Espanya hi ha "dues mesures diferents", segons les quals "si un incident està protagonitzat per joves d'esquerra és terrorisme, i si ho està per membres d'un grup d'extrema dreta no es produeixen identificacions ni detencions". "Ahir la policia hauria pogut identificar molt fàcilment els agressors, però tan sols els va dispersar", es lamenta Danvila que explica que els cossos de seguretat no es van interessar per la seva salut ni tampoc s'han posat en contacte posteriorment. "De totes maneres, junt amb altres persones agredides, presentarem una denuncia", subratlla Danvila.”